Ρωσία

Πουλάνε εικόνες με τον Πούτιν! Αντιδράσεις από Κρεμλίνο & Εκκλησία

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία επέκρινε την πρακτική της δημιουργίας «εικόνων» με την φυσιογνωμία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στις 12 Φεβρουαρίου, ο προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ αποκάλεσε την εμφάνιση τέτοιων «εικόνων» ακατάλληλη και είπε ότι ο ίδιος ο Πούτιν αντέδρασε αρνητικά σε αυτό.

"Στα λόγια του γραμματέα Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας D.S. Peskov για την ακαταλληλότητα αυτού του είδους των εικόνων, μπορούμε μόνο να προσθέσουμε ότι τόσο οι κατασκευαστές όσο και οι αγοραστές τέτοιων ειδών χειροτεχνίας απέχουν πολύ από την ορθόδοξη παράδοση ή ακόμη και βρίσκονται έξω από αυτήν", ανέφερε ο επικεφαλής του συνοδικού Τμήματος για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Βλάντιμιρ Λεγκούντα.

Όλος ο ντόρος δημιουργήθηκα αφότου ΜΜΕ ανέφεραν ότι πωλείτο μια «εικόνα» με το πρόσωπο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη.

Πάντως ο ίδιος Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιμένει στις παραδοσιακές αξίες αφού δήλωσε ότι όσο παραμένει στην εξουσία, η Ρωσία δεν θα νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων.

"Όσον αφορά τον Γονέα Νο. 1 και τον Γονέα Νο 2, έχω πει δημοσίως πριν από λίγο καιρό, και θα επαναλάβω και πάλι τώρα: εφ 'όσον είμαι πρόεδρος, δεν θα έχουμε γονείς νούμερο ένα και νούμερο δύο, θα έχουμε μαμά και μπαμπά ", δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με μέλη μιας ομάδας εργασίας για την προετοιμασία συνταγματικών τροποποιήσεων την Πέμπτη.

Ο Πούτιν επανέλαβε πως "Ένας γάμος είναι μια ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας”, είπε.

Η Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Άννα Κουζνέτσοβα, δήλωσε στο Interfax ότι πίστευε ότι «είναι σημαντικό να υιοθετηθεί μια συνταγματική τροπολογία που να ορίζει τα νομικά θεμέλια ενός γάμου ως εθελοντική οικογενειακή ένωση ανδρών και γυναικών, το οποίο είναι ένα έγκαιρο μέτρο για την πρόληψη της στρέβλωσης των εννοιών. "

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ