Πούτιν
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Πούτιν: Διέταξε την έναρξη των διαδικασιών για την ψηφοφορία όλων των Ρώσων

Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ψηφοφορία όλων των Ρώσων επί των αλλαγών στο Σύνταγμα ζήτησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την έναρξη των προετοιμασιών για την ψηφοφορία όλων των Ρώσων επί των αλλαγών στο Σύνταγμα ενώ δημοσιεύθηκε σχετικό διάταγμα την Παρασκευή στην επίσημη δικτυακή πύλη νομικών πληροφοριών.

«Δεδομένου ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η συμμετοχή των Ρώσων πολιτών στη διευθέτηση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εισαγωγή των αλλαγών στο Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι εκτελεστικές κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανώσεις θα πρέπει να προετοιμάσουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας όλων των Ρώσων για την έγκριση των αλλαγών στο Σύνταγμα» .

Σύμφωνα με το διάταγμα, η ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή θα είναι επιφορτισμένη με την προετοιμασία της ψηφοφορίας.

Ο Πούτιν ζήτησε επίσης από το υπουργικό συμβούλιο να παράσχει αμέσως στην Εκλογική Επιτροπή κονδύλια του προϋπολογισμού για το σκοπό αυτό.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα της Ρωσίας θα συνοδεύονται από ευρεία ενημερωτική εκστρατεία και δημόσια συζήτηση.

Στα μέσα Ιανουαρίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέβαλε στο Κοινοβούλιο σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος που σχετίζονται με τη βελτίωση της οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης.

Ο Πούτιν περιέγραψε για πρώτη φορά τις προτάσεις του για συνταγματικές τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια της επίσημης ομιλίας του στο Κοινοβούλιο στις 15 Ιανουαρίου.

Μεταξύ άλλων, πρότεινε ο πρωθυπουργός, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, να διορίζονται από τον πρόεδρο της χώρας μετά απο έγκρισή τους από την Κρατική Δούμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ