Ρωσία

Στρατιωτικό drone κατέπεσε κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη Ρωσία (βίντεο)


Στην περιοχή του Ριαζάν, στη Ρωσία, και κοντά σε σπίτια κατέπεσε στρατιωτικό μη επανδρωμένο σκάφος τύπου drone που εκτελούσε δοκιμαστική πτήση, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Το μη επανδρωμένο drone «Orion» κατέπεσε, στην περιοχή του Ριαζάν που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα, και, μάλιστα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, κατά τον Σεργκέι Μπουμπένεφ, ερευνητή ο οποίος ειδικεύεται σε σημαντικές περιπτώσεις για την Εξεταστική Επιτροπή Μεταφορών της Μόσχας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Ντένις Αράποφ, «δεν προκλήθηκαν είτε τραυματισμοί είτε ζημιές από το συγκεκριμένο γεγονός».

Μάλιστα, το drone εκτελούσε δοκιμαστική πτήση.

https://vk.com/video_ext.php?oid=85047262&id=456240286&hash=3b38bcb3044a8346

Ο Αράποφ υποστήριξε, στην ανακοίνωση, ότι από τη στιγμή που το αεροσκάφος έπρεπε να προσγειωθεί στον διάδρομο, στο Προτάσοβο, όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ήταν έτοιμες. «Δεν πέταξε, έπεσε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αργότερα, οι ειδικοί από το Υπουργείο Άμυνας, μαζί με τους υπαλλήλους του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, άρχισαν να επαναφέρουν το drone. Προς το παρόν, όπως ξέρω, έχει επανακτηθεί».

​Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη, οι υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης έσπευσαν άμεσα στο σημείο.

https://twitter.com/Julius_ALF/status/1195801265147654150

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ