Ρωσία

S-500: Πότε θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή; - Τι είπε ο CEO της Rostec

Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-500, αποτελεί την τελευταία γενιά αμυντικού συστήματος για τη Ρωσία, ενώ τα περισσότερα χαρακτηριστικά του είναι μυστικά.

Μαζική παραγωγή του συστήματος αεράμυνας S-500 σχεδιάζει να ξεκινήσει η Ρωσία μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής Rostec, Σεργκέι Σεμέζοβ.«Νομίζω ότι η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει σε έναν χρόνο», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα RBC της Ρωσίας.

Ερωτηθείς για τα πρόσφατα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για την πρώτη χώρα που θα μπορούσε να αγοράσει το σύστημα αεράμυνας, μετά τη Ρωσία, ο ίδιος δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη και για τέτοιου είδους εκτιμήσεις.

«Είναι απίθανο ακόμη και να συζητήσουμε αυτήν την ιδέα μέσα στην επόμενη πενταετία», είπε.

Όπως τόνισε, αφ'ότου ξεκινήσει η μαζική παραγωγή, «πρώτα από όλα, θα πρέπει να εφοδιάσουμε το δικό μας στρατιωτικό σύστημα και όνο μετά από αυτό να οικοδομήσουμε το σύστημα για τις εξαγωγές».

Εν τω μεταξύ, ο CEO της Rostec επεσήμανε ότι οι S-400 απολαμβάνουν ήδη «σημαντικής ζήτησης».

Σημειώνεται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η μεταφορά της δεύτερης παρτίδας των S-400 στην Τουρκία, εν μέσω των αντιδράσεων από μέρους των ΗΠΑ για τη συμφωνία Μόσχας - Άγκυρας που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ