Ρωσία

Ρωσία: Κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ εντοπίστηκε κοντά στα σύνορα στην περιοχή του ΚαλίνινγκραντΑμερικανικά drones αλλά και αναγνωριστικά αεροσκάφη, έχουν αρχίσει όλο και περισσότερο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα PlaneRadar.

Αεροσκάφος RC-135U Combat Sent, το οποίο σχεδιάστηκε για να συλλέγει τεχνικές πληροφορίες σχετικά με συστήματα ραντάρ, εντοπίστηκε στον γερμανικό εναέριο χώρο στις 7:40 π.μ. ώρα Μόσχας (4:40 μ.μ. ώρα Γκρίνουιτς) σύμφωνα με το PlaneRadar.

Ο ιστότοπος δημοσίευσε χάρτη με τη διαδρομή του αεροπλάνου.

Το αμερικανικό αεροπλάνο πέταξε πάνω από τα σύνορα του Καλίνινγκραντ στις 8:35 π.μ. ώρα Μόσχας (5:35 π.μ. GMT).

 

Επί μήνες, τα αεροσκάφη των ΗΠΑ φέρονται να πετούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και κοντά στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, καθώς και κοντά σε ρωσικές βάσεις στη Συρία.

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχει αρνηθεί να σταματήσει τις επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, παρά τις εκκλήσεις του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Την περασμένη εβδομάδα, ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 αναχαίτισε κατασκοπευτικό αεροπλάνο P-8A Poseidon των ΗΠΑ, καθώς πλησίασε τον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ