Ρωσία

Η Ρωσία «διεισδύει» στον Ειρηνικό - Ιστορική συμφωνία με Φιλιππίνες

Φιλιππίνες και Ρωσία αναμένεται να ενισχύσουν τους δεσμούς τους μετά τη συμφωνία ναυτικής συνεργασίας που θα υπογραφεί τον Ιούλιο. Πρόκειται για 'ενα πολύ σπουδαίο "μπάσιμο" της ρώσικης αρκούδας στον Ειρηνικό ωκεανό τη θάλασσα δηλαδή που διεκδικούν σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα η Κίνα και οι ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Φιλιπινέζος αντιναύαρχος Ρόμπερτ Εμπεράντ ανέφερε σε δημοσιογράφους την πέμπτη ότι η εν λόγω συμφωνία θα ενισχύσει τη συνεργασία του Ναυτικού των Φιλιππίνων και της Ρωσίας, όπως αναφέρει το onalert.

Είπε ότι η συνεργασία περιλαμβάνει περισσότερες επισκέψεις σε λιμάνια, προγράμματα εκπαίδευσης και διαβουλεύσεις σε θέματα ασφάλειας.

Οι συζητήσεις για τη συμφωνία άρχισαν πέρυσι κατά την επίσκεψη του Εμπεράντ στη Ρωσία και πρόκειται να υπογραφούν κατά την επόμενη επίσκεψή του τον Ιούλιο.

"Έχουμε ήδη οριστικοποιήσει το έγγραφο και θα το διαβιβάσουμε στο τμήμα άμυνας. Μόλις εγκριθεί, θα υπογραφεί στη Ρωσία τον Ιούλιο ", ανέφερε.

Το φιλιππινέζικο ναυτικό θα φιλοξενήσει επίσης συνομιλίες προσωπικού με προσωπικό με τους Ρώσους ομολόγους τους στη Μανίλα τον Ιούνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ