Ρωσία

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στο Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας Πρέσβης στη Μόσχα - Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ - Δείτε βίντεο


Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ με την Ρωσία. Στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών βρέθηκε πριν λίγη ώρα ο Έλληνας Πρέσβης στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αντίμετρα της Ρωσίας στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο δελτίο ειδήσεων, ο Έλληνας Πρέσβης της Ελλάδας στην Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς προσκλήθηκε στο ρώσικο ΥΠ. ΕΞ, προκειμένου να μάθει τον αριθμό των ατόμων που θα απελαθούν, εντούτοις ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι του μεταφέρθηκε.

Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί το φθινόπωρο, βρίσκεται στον αέρα, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στη Μόσχα, και μετέφερε χθες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, κάτι που επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις με την Μόσχα είναι στο χειρότερο σημείο.

Δείτε το βίντεο:

Οπως ανέφερε χθες το Interfax, το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών δεν ευνοεί την επίσκεψη Λαβρόφ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τη διπλωματική πηγή, «δεν μπορεί να γίνει κατανοητό, αυτή τη στιγμή, πώς τη δεδομένη στιγμή μπορεί να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη».

Απίστευτα ψέματα της Κυβέρνησης

Ελληνικοί κυβερνητικοί κύκλοι γνωστοποίησαν ότι η «παράνομη δράση» των Ρώσων σχετιζόταν με τα συλλαλητήρια για το όνομα της ΠΓΔΜ και είχε χαρακτήρα υπονόμευσης της κυβερνητικής πολιτικής. 

Οι Ρώσοι «διπλωμάτες» κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να επηρεάσουν δημάρχους και μητροπολίτες στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και να χρηματίσουν κρατικούς αξιωματούχους. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «παρέμβαση στα εσωτερικά μας» και ζήτησε σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας. Είναι φανερό ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν μπει σε φάση ψυχρότητας.

Πραγματικά η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό.

Ετσι λοιπόν, υπάρχει ύπουλο σχέδιο συκοφάντησης των συλλαλητηρίων για την υπεράσπιση της Μακεδονίας/ Οπως δε μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ελληνική διπλωματική πηγή.: «H Ελλάδα απέλασε τους Ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα μας λόγω της παράνομης δραστηριότητάς τους στα συλλαλητήρια ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων για το ονοματολογικό»!

Το Μ. Μαξίμου αποφάσισε να βάλει στον πάγο, ή ακόμα και να διαλύσει τις σχέσεις μας με την Μόσχα. Τώρα έρχονται και τα αντίποινα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ