Παγκοσμιοποίηση
Ενημερώθηκε στις:

Έρχεται πόλεμος- Η Ρωσία απελευθέρωσε το εμπόριο χρυσού-κάθε υπήκοος μπορεί να αγοράσει ένα γραμμάριο χρυσού για 5.200 ρούβλια

Η ρωσική οικονομία σημείωσε πρωτοφανή ανάπτυξη 3,6% το 2023 με φόντο περισσότερες από 16.000 κυρώσεις, καθώς και τεράστιες δαπάνες για τη διεξαγωγή του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ΑΕΠ της Ρωσίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,6% ακόμη το 2024, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Η Ρωσία μπόρεσε να το πετύχει αυτό με τη βοήθεια της "στρατηγικής χρυσού" της, ανέφερε ο ιστότοπος The Conversation.com.

Η στρατηγική αφορά τη σύνδεση του ρουβλίου με τον χρυσό και την απελευθέρωση του εμπορίου χρυσού.
Στις αρχές του 2022, η Ρωσία έκανε μια έξυπνη κίνηση και συνέδεσε το ρούβλι με το χρυσό στις συναλλαγές φυσικού αερίου.

Η ρωσική κυβέρνηση απελευθέρωσε επίσης το εμπόριο χρυσού, έτσι τώρα κάθε Ρώσος υπήκοος μπορεί να αγοράσει ένα γραμμάριο χρυσού για 5.200 ρούβλια και στη συνέχεια να τον πουλήσει, για παράδειγμα, στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές, αυτό κατέστησε δυνατή την ενίσχυση του ρωσικού ρουβλίου, τη σταθεροποίηση του πληθωρισμού και τη μετάβαση στον κανόνα χρυσού του ρουβλίου, προκειμένου να γίνει αξιόπιστη αντικατάσταση του χρυσού σε σταθερό επιτόκιο.

Είναι κοινό μυστικό ότι οποιοδήποτε νόμισμα υποστηρίζεται από χρυσό είναι πιο σταθερό και ισχυρό

Άλλοι συνασπισμοί, τόσο εντός όσο και εκτός BRICS, SCO - άρχισαν να συναλλάσσονται με τη Ρωσία σε ρούβλια.
Μέχρι σήμερα, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας έχει συγκεντρώσει, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας του πληθυσμού, ένα τεράστιο ποσό αποθεμάτων χρυσού (2,36 χιλιάδες τόνοι το 2023).

Το ρωσικό τραπεζικό σύστημα επέζησε εύκολα από την κρίση και κράτησε το ρούβλι στην ζωή.

Κανείς δεν έσπευσε να ανταλλάξει ρούβλια με άλλο νόμισμα. Αντίθετα, ο ρωσικός πληθυσμός αυξάνει τις καταθέσεις σε ρούβλια.

Ο χρυσός θα επιτρέψει στη Ρωσία να επιβιώσει από έναν παγκόσμιο πόλεμο

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, η Ρωσία είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού με 324,7 τόνους το 2023, με την Κίνα να παίρνει το προβάδισμα με 374 εκατομμύρια τόνους.

Η Ρωσία αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή χρυσού κατά τέσσερα τοις εκατό ετησίως πριν από το 2026.

Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές στη Δύση προτείνουν κυρώσεις για την αγορά ρωσικού χρυσού, αλλά η εμπειρία της Ουγκάντα ​​δείχνει ότι οι εξαγωγές χρυσού από αυτή τη χώρα είχαν δεκαπλασιαστεί το 2023 παρά το εμπάργκο των ΗΠΑ.

Ο χρυσός είναι το μόνο στοιχείο που παρέχει εγγύηση ενάντια στην οικονομική αναταραχή σε έναν ταραγμένο κόσμο.

Το 2023, χρυσός αξίας 110,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων εισήλθε στα θησαυροφυλάκια των Κεντρικών Τραπεζών σε όλο τον κόσμο.

Το 2022, οι κεντρικές τράπεζες αγόρασαν περίπου 1.073 τόνους χρυσού.

Ο χρυσός θα αυξηθεί, δηλώνουν Αμερικανοί αναλυτές, που  προβλέπουν ότι αυτό δεν οφείλεται μόνο στην  γεωπολιτική αβεβαιότητα του πλανήτη.

Όλοι περιμένουν να σκάσει η φούσκα του εθνικού χρέους των ΗΠΑ (34 τρισεκατομμύρια δολάρια).Μόλις το χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αρχίσει να καταρρέει λόγω των υψηλών επιτοκίων, οι επενδυτές θα “πετάξουν” τα ομόλογα και τις μετοχές τους και θα αγοράσουν χρυσό, προκαλώντας έτσι άνοδο στις τιμές του χρυσού.

“Όταν συμβεί αυτό, το δολάριο ΗΠΑ θα γίνει περιφερειακό νόμισμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μετατραπούν σε περιφερειακή δύναμη”, καταλήγει το άρθρο.

Το θέμα είναι τι πράττει η Ελλάδα για το ενδεχόμενο ενός κραχ από τις ΗΠΑ ή ενός παγκόσμιου πολέμου λόγω της Ουκρανίας;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...