Παγκοσμιοποίηση
Ενημερώθηκε στις:

Η Ιταλική Αστυνομία συνέλαβε Τούρκους “τρομοκράτες” που ετοίμαζαν μπαράζ επιθέσεων στην Ευρώπη

Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, ότι διέκοψε την δράση μιας τουρκικής εγκληματικής επιχείρησης «με τρομοκρατικούς σκοπούς», συλλαμβάνοντας 19 άτομα, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σημαντικό στέλεχος που σχετίζεται με πρόσφατες επιθέσεις στην Τουρκία, αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ.

Εκατοντάδες Ιταλοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν τις συλλήψεις Τούρκων πολιτών στην Ιταλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιταλική αστυνομία, στοχεύοντας τουρκική εγκληματική συνωμοσία «με στόχο τη δημιουργία ένωσης με τρομοκρατικούς σκοπούς και τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων».

Η τουρκική οργάνωση είναι επίσης ύποπτη για φόνους, διεθνές εμπόριο ναρκωτικών και υποβοήθηση παράνομης μετανάστευσης, ανέφερε η ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας.

Τα ιταλικά ειδησεογραφικά μέσα ανέφεραν ότι μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ο Μπαρίς Μπογιούν, 39 ετών, γνωστός ως αρχηγός μιας διαβόητης συμμορίας με συμμετοχή στην διεξαγωγή δολοφονιών στην Τουρκία, μεταξύ άλλων μέσω μιας ομάδας χτυπημάτων με μοτοσυκλέτες.

Πιο πρόσφατα, τον Φεβρουάριο, η ομάδα συνδέθηκε με ένοπλη επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη για έναν υποψήφιο δήμαρχο από το κυβερνών κόμμα AKP του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των τοπικών εκλογών στην Τουρκία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε τον Μάρτιο μια μεγάλη επιχείρηση εναντίον της οργάνωσης, συλλαμβάνοντας 13 υπόπτους στη βορειοδυτική επαρχία Τεκιρντάγκ της Τουρκίας, ύποπτους για σχεδιασμό δολοφονιών και ένοπλων επιθέσεων.

Άλλοι οκτώ ύποπτοι που φέρονται να ανήκουν στην ομάδα συνελήφθησαν τον Απρίλιο στη Σμύρνη, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εισαγγελείς του Μιλάνου ανέφεραν ότι οι ανακριτές διαπίστωσαν ότι η εγκληματική ομάδα στην Ιταλία ήταν «συνδεδεμένη με άλλες ξένες ομάδες, διασκορπισμένες στην ευρωπαϊκή επικράτεια», όλες «συνδεδεμένες μεταξύ τους και ικανές να αλληλοϋποστηρίζονται υλικοτεχνικά, κυρίως με την εγγύηση όπλων. άνδρες και μέσα κάθε είδους».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μπογιούν βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό στο Βιτέρμπο, βόρεια της Ρώμης, αφού συνελήφθη τον Αύγουστο του 2022 με διεθνές ένταλμα.

Ένα ιταλικό δικαστήριο είχε απορρίψει νωρίτερα αίτημα έκδοσής του στην Τουρκία, ανέφεραν πληροφορίες.

Σχέδιο Ερντογάν να ελέγξει 7 εκατομμύρια Τούρκους στην Ευρώπη επηρεάζοντας πολιτικά κυβερνήσεις

Επειδή το οργανωμένο έγκλημα και η τουρκική κυβέρνηση πάνε μαζί, υπενθυμίζουμε ότι, η Τουρκία επεκτείνει τη δέσμευσή της στη διασπορά για να προωθήσει πολιτικούς στόχους στο εξωτερικό με ένα νέο ύπουλο και πονηρό σχέδιο κατά των κυβερνήσεων, τις οποίες ο Τούρκος Σουλτάνος θέλει να βάλει στο χέρι εκ των έσω για να πετύχει τα άνομα σχέδια του για Οθωμανική επιρροή.  

"Η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει να ενισχύσει την υποστήριξή της προς τις ομάδες της διασποράς στο εξωτερικό, τόσο οικονομικά όσο και με άλλα μέσα, με στόχο την ενίσχυση της πίστης στην Τουρκία, την αντιμετώπιση νομικών και διοικητικών προκλήσεων στις χώρες υποδοχής, την ενθάρρυνση της ενεργού πολιτικής δέσμευσης και τη δημιουργία δεσμών με μη Τούρκους θρησκευτικές κοινότητες", αναφέρει ο Τούρκος εξόριστος δημοσιογράφος Α. Μποζκούρτ, ο οποίος κτυπά καμπάνες και στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία που έχει μεγάλη σε αριθμό τουρκική διασπορά.

Με απλά λόγια οι Τούρκοι ετοιμάζουν να ελέγξουν πλήρως την μεγάλη τουρκική διασπορά σε χώρες της ΕΕ, για να εκβιάζουν κυβερνήσεις και πολιτικές, απλώνοντας έτσι τα πλοκάμια της Άγκυρας παντού, από τα Βαλκάνια έως την Σκανδιναβία και την Γαλλία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...