Παγκοσμιοποίηση
Ενημερώθηκε στις:

Δεν γλυτώνουν μια μεγάλη αγροτική εξέγερση! Η ελίτ στις Βρυξέλλες εξαφανίζει τους Ευρωπαίους αγρότες εισάγοντας προϊόντα από Τουρκία-Μαρόκο (βίντεο)

Οι Γάλλοι και οι Ισπανοί αγρότες ξεκίνησαν ξανά τις διαδηλώσεις την Τετάρτη, ημέρες πριν από την εθνική έκθεση για τη γεωργία, η έναρξη της οποίας έχει γίνει de facto προθεσμία για την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Την Τετάρτη, απέκλεισαν ένα τμήμα περίπου 70 χιλιομέτρων (43 μίλια) σε έναν αυτοκινητόδρομο στα νότια της χώρας. Ήδη την Τρίτη, οι αγρότες είχαν μπλοκάρει τη μεταφορά γάλακτος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τιμές χονδρικής που λένε ότι είναι πολύ χαμηλές.

Η FNSEA και η ένωση Νέων Αγροτών (JA) ανακοίνωσαν επίσης ότι θα ηγηθούν μιας στήλης τρακτέρ στην έκθεση γεωργίας στο Παρίσι την Παρασκευή εν όψει της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μακρόν θα επισκεφθεί το  την έκθεση Salon de l'Agriculture το Σάββατο, όπως είναι παραδοσιακό για τους Γάλλους προέδρους.

Ωστόσο, τα συνδικάτα των αγροτών έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν σιδερένιες διαβεβαιώσεις ότι τα παράπονά τους για τις τιμές των προϊόντων και τη γραφειοκρατία έχουν αντιμετωπιστεί πριν από τότε.

«Ήρθε η ώρα των πολιτικών αποφάσεων», δήλωσε αργά την Τρίτη ο Αρνό Ρουσό, επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου αγροτών  στην Γαλλία FNSEA.

«Οι προσδοκίες είναι υψηλές».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκάμπριελ Ατάλ παρουσίασε την Τετάρτη λεπτομέρειες για τα «κύρια μέτρα» που περιλαμβάνονται σε έναν επικείμενο νόμο για τη γεωργία, ο οποίος θα περιλαμβάνει ένα απόσπασμα για τη γαλλική «διατροφική κυριαρχία», δήλωσαν αξιωματούχοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επρόκειτο επίσης να δώσει μια ενημέρωση σχετικά με τις κυβερνητικές υποσχέσεις που δόθηκαν στις αρχές του μήνα, αφού οι αγρότες απέκλεισαν τους δρόμους σε όλη τη χώρα για μέρες.

Σε μερικές από τις πιο οργισμένες διαδηλώσεις στην Ευρώπη, οι Γάλλοι αγρότες ήταν σε ισχύ για περισσότερο από μια εβδομάδα τον Ιανουάριο, χρησιμοποιώντας τρακτέρ για να κλείσουν βασικούς δρόμους προς το Παρίσι και άλλους μεγάλους αυτοκινητόδρομους σε όλη τη χώρα.

Τα ζητήματα που θέλουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες περιλαμβάνουν επαχθείς περιβαλλοντικούς κανόνες, την απειλή φθηνών εισαγωγών από χώρες εκτός ΕΕ και μέτρα για την αντιμετώπιση του χαμηλού εισοδήματος που πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να υποφέρουν.

Πληροφορίες φέρουν την εισαγωγή προϊόντων από Τουρκία, Μαρόκο και άλλες χώρες, στις οποίες όμως έχουμε χρήση επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, σύμφωνα και με παλαιότερες εκθέσεις στην ΕΕ, τις οποίες κάποιοι αγνούν επιδεικτικά πλέον.

Οι ελίτ της ΕΕ χαρακτηρίζουν ως  υποστηρικτές της «ακροδεξιάς» τους αγρότες που διαμαρτύρονται

Οι κυβερνώντες ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης φοβούνται μήπως χάσουν τον πολιτικό έλεγχο τις παραμονές των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ως εκ τούτου δηλώνουν τους αγρότες που έχουν βγει για να διαδηλώσουν στις ευρωπαϊκές πόλεις ως υποστηρικτές της «ακροδεξιάς», γράφει η European Conservative.

Ταυτόχρονα, οι απελπισμένοι αγρότες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επιθετική ατζέντα των Βρυξελλών για το πράσινο κλίμα, η οποία μειώνει τυφλά τα εισοδήματα των αγροτών και καταστρέφει τις αγροτικές κοινότητες.

Η επισήμανση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι μια σκόπιμη προσπάθεια να απεικονιστεί η κατάσταση σαν οι αγρότες να έχουν ξεπεράσει τα όρια της «σεβάσμιας» πολιτικής συζήτησης και να έχουν μπει στον επικίνδυνο δρόμο του εξτρεμισμού.

Η ιδέα είναι ότι οι διαμαρτυρίες τους δεν πρέπει να θεωρούνται ως «κανονικό» μέρος της δημοκρατικής πολιτικής.

Η προσπάθεια να κατηγορηθούν οι αγρότες ότι είναι «ακροδεξιοί» είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι οι τεχνοκρατικές ελίτ της ΕΕ φοβούνται μήπως χάσουν εκεί στην έδρα της ΕΕ, τον έλεγχο της πολιτικής ατζέντας.

Η τρέχουσα γεωργική πολιτική της ΕΕ έχει παρασυρθεί από την πράσινη ιδεολογία, η οποία απαιτεί από τους αγρότες να καλλιεργούν λιγότερη γη και να χρησιμοποιούν λιγότερο εντατικές μεθόδους για τη μείωση των εκπομπών.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει λιγότερη γεωργία και λιγότερη παραγωγή τροφίμων.

Η περιφρονητική στάση των κυβερνώντων ελίτ της ΕΕ απέναντι στους αγρότες επιβεβαιώνει το πραγματικό χάσμα μεταξύ της ελίτ μειονότητας που κοιτάζει την ήπειρο από ψηλά μέσα από τη φούσκα των Βρυξελλών και του πραγματικού κόσμου όπου τουλάχιστον το 90% του πληθυσμού της Ευρώπης ζει και εργάζεται” καταλήγει το ίδιο σε μια πραγματικότητα η οποία κινδυνεύει να φέρει εξέγερση στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...