Παγκοσμιοποίηση
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικά ΜΜΕ: "Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πυρηνικό πόλεμο με Ρωσία και Κίνα"- Στην "κόψη του ξυραφιού" η παγκόσμια ασφάλεια

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα, αναφέρουν τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το νέο στρατηγικό δόγμα των Ηνωμένων Πολιτειών για τη χρήση και διατήρηση πυρηνικών όπλων. 

Επιπλέον, επισημαίνουν πως η αμερικανική επιθετικότητα είναι η αιτία της στενότερης σχέσης Κίνας-Ρωσίας και σε στρατιωτικό επίπεδο, ενώ τονίζεται πως ο αμερικανικός στρατός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις δύο αυτές υπερδυνάμεις.

Παραθέτουμε το δημοσίευμα του RIA Novosti αυτούσιο: 

"Την Τρίτη, οι Ρώσοι βουλευτές ενέκριναν σε πρώτη ανάγνωση νομοσχέδιο για την ανάκληση της επικύρωσης της Συνθήκης για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών (CTBT). Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1996 - τότε φαινόταν σε όλους ότι μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ είχε έρθει το "τέλος της ιστορίας" και δεν υπήρχε κανείς άλλος για να πολεμήσει.

Για να τεθεί σε ισχύ, χρειαζόταν υπογραφή και επικύρωση από 44 χώρες που διέθεταν πυρηνικά όπλα ή πυρηνικούς αντιδραστήρες και τους πόρους που απαιτούνται για την κατασκευή βόμβας. Η Ρωσία και οι ευρωπαϊκές χώρες προσέγγισαν το θέμα με υπευθυνότητα - υπέγραψαν και επικύρωσαν τη συνθήκη. Ωστόσο, η Ινδία , το Πακιστάν και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας - νεαρές, όπως συνήθως αποκαλούνται, πυρηνικές δυνάμεις - δεν υπέγραψαν καν το έγγραφο. Οι ΗΠΑ, η Κίνα και το Ισραήλ υπέγραψαν τη CTBT, αλλά δεν την επικύρωσαν: ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως αποτέλεσμα, μετά από 27 χρόνια η σύμβαση δεν τέθηκε ποτέ σε ισχύ. Το "τέλος της ιστορίας" δεν λειτούργησε επίσης - στα τέλη της δεκαετίας του '90, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να εξαφανίζουν τη Γιουγκοσλαβία από προσώπου γης , και η 11η Σεπτεμβρίου 2001 έγινε η αιτία για την κατοχή και την καταστροφή του Ιράκ , του Αφγανιστάν , της Λιβύης , της Συρίας και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Όταν η αμερικανική επέκταση έφτασε στην Ουκρανία, έγινε σαφές σε όλους ότι οι πρώην εταίροι ήταν απλά ανίκανοι να διαπραγματευτούν. Χρησιμοποιούν τις όποιες συμφωνίες μόνο για να επιβάλλουν περιορισμούς στους αντισυμβαλλόμενους και οι ίδιοι τις παραβιάζουν κατάφωρα. Το αποτέλεσμα ήταν η καταγγελία από τη Ρωσία της Συνθήκης για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ευρώπη, η αναστολή της ρωσικής συμμετοχής στην START, μια συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, και τώρα η απόσυρση της επικύρωσης της CTBT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλά αυτό δεν ψύχραινε τα ταραγμένα κεφάλια στο αμερικανικό κατεστημένο. Η Επιτροπή του Κογκρέσου για το Στρατηγικό Δόγμα των ΗΠΑ ικανοποίησε πρόσφατα το κοινό με ένα σχέδιο για έναν μεγάλο πυρηνικό πόλεμο σε δύο μέτωπα - εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας ταυτόχρονα.Προηγουμένως, η στρατιωτική τους επιστήμη εμμένει στην ιδέα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σε θέση να διεξάγουν ταυτόχρονα έναν μεγάλο πόλεμο στο εξωτερικό και μια τοπική σύγκρουση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ιδέα να μην πολεμήσουν καθόλου στο εξωτερικό δεν τρύπωσε ποτέ στα κεφάλια των Αμερικανών στρατηγιστών.

Μόλις πριν από έναν χρόνο, οι έντονες συζητήσεις για το αν ήταν δυνατόν να πολεμήσουν ταυτόχρονα εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας κατέληξαν στην οδυνηρή αναγνώριση ότι, όχι, δεν μπορούν να πολεμήσουμε σε δύο μέτωπα. Αλλά η νέα στρατηγική δείχνει ότι αυτό είναι πολύ πιθανό. Από το 2027 έως το 2035, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν μια αντιπαράθεση με δύο πυρηνικές δυνάμεις ίσης ισχύος: "οι Αμερικανοί θα πρέπει να συγκρατήσουν την ταυτόχρονη επιθετικότητα της Ρωσίας και της Κίνας στην Ευρώπη και την Ασία".

Η Ρωσία είναι ο απόλυτος παγκόσμιος πρωταθλητής στα αποθέματα πυρηνικών όπλων: ενώ όσον αφορά τα "στρατηγικά" έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι των Αμερικανών, η Ρωσική Ομοσπονδία διαθέτει μια τάξη μεγέθους περισσότερα τακτικά φορτία, δηλαδή δεκαπλάσια. Οι Αμερικανοί ειδικοί το παραδέχονται ανοιχτά αυτό, όπως επίσης σημειώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υστερούν έναντι της Ρωσίας και της Κίνας στα υπερηχητικά.

Η Κίνα διαθέτει ένα πιο μέτριο απόθεμα πυρηνικών όπλων, αν και συνεχώς αυξάνεται και ανανεώνεται. Αλλά η ΛΔΚ διαθέτει το μεγαλύτερο ναυτικό στον κόσμο και έναν ισχυρό στρατό, ο οποίος παρέχεται από την πρώτη οικονομία του κόσμου. Για τις Ηνωμένες Πολιτείες το να ανακηρύξουν δύο τέτοιους στρατούς ταυτόχρονα ως εχθρούς μοιάζει με καθαρή αυτοκτονία.

Η ακριβής ημερομηνία της αντιπαράθεσης είναι ενδιαφέρουσα. Βλέπουμε τον προγραμματισμένο πόλεμο με την Κίνα να ολισθαίνει σταθερά. Το γεγονός είναι ότι οι Αμερικανοί δεν συμβαδίζουν με τον επανεξοπλισμό. Το πρόβλημα παραμένει: τα εξαιρετικά ξεπερασμένα επίγεια συστήματα. Η κατασκευή νέων υποβρυχίων και πλοίων, που ξεκίνησε επί Τραμπ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Γίνονται προσπάθειες να προλάβουν τη Ρωσία και την Κίνα στον τομέα των υπερηχητικών συστημάτων και στη δημιουργία συστημάτων αεράμυνας ικανών να αναχαιτίσουν με κάποιο τρόπο τους υπερηχητικούς πυραύλους. Ωστόσο, όλα αυτά τα σχέδια υλοποιούνται πολύ πιο αργά από ό,τι έχει δηλωθεί.

Η Επιτροπή Στρατηγικού Δόγματος συμβουλεύει τις αμερικανικές αρχές όχι μόνο να εκσυγχρονίσουν τα πυρηνικά όπλα, αλλά και να παράγουν νέα - σε απεριόριστες ποσότητες. Προτείνεται να δαπανηθούν 400 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία νέων πυρηνικών όπλων - αυτό είναι επιπλέον των φανταστικών 1,2 τρισεκατομμυρίων που περιλαμβάνονται στο τριακονταετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του πυρηνικού οπλοστασίου, χωρίς να υπολογίζονται πάνω από οκτακόσια δισεκατομμύρια στρατιωτικές δαπάνες μόνο για το 2023.

Έχοντας αυξήσει το απόθεμα των πυρηνικών της όπλων, η Ουάσιγκτον θα πρέπει να στραφεί προς τη Ρωσία και την Κίνα, να τους κουνήσει πυρηνικές κεφαλές και να προσφερθεί να συνάψει μια συμφωνία για τον περιορισμό αυτών των ίδιων των πυρηνικών όπλων. Δηλαδή, οι Αμερικανοί θέλουν να αυξήσουν τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών και των οχημάτων μεταφοράς και καλούν Μόσχα και Πεκίνο να περιοριστούν υπέρ τους. Πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό;

Οι ίδιοι οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί όσον αφορά την ικανότητα του αμερικανικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος να αντέξει μια νέα κούρσα εξοπλισμών. Το γεγονός είναι ότι οι απαντήσεις της Ρωσίας και της Κίνας σε αυτόν τον τομέα είναι ασύμμετρες - η επίτευξη ισοτιμίας κοστίζει πολύ λιγότερο, και οι Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη απάντηση στις τεχνολογίες. Η αμερικανική οικονομία ήδη παραπαίει στο χείλος της ύφεσης και οι στρατιωτικές δαπάνες θα μπορούσαν τελικά να τη σπρώξουν στην άβυσσο.

"Σε ποια βάθη της τρέλας γλιστρούν οι ΗΠΑ;" - αντέδρασε στην αμερικανική στρατηγική στην Κίνα, σημειώνοντας τη βαθιά ανηθικότητα της ιδέας να ξεκινήσει μια νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών. "Όπως λέει και το παλιό ρητό, όποιος παίζει με τη φωτιά, θα καταστραφεί από αυτήν", προειδοποιούν οι Κινέζοι τους Αμερικανούς εταίρους τους.

Η Ρωσία υπενθύμισε στους Αμερικανούς ότι ένας πόλεμος μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων θα ήταν εντελώς διαφορετικός από μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης το εξαιρετικά χαμηλό πνευματικό επίπεδο του νέου στρατηγικού δόγματος των ΗΠΑ: "Το να πολεμήσουν ταυτόχρονα τη Ρωσία και την Κίνα είναι φυσικά ανοησία", δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν . "Δεν νομίζω ότι όλα αυτά είναι σοβαρά. Τρομάζουν ο ένας τον άλλον, και αυτό είναι όλο".

Χθες και σήμερα, ο πρόεδρος Πούτιν και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ επικοινωνούν στο Πεκίνο. Η Ρωσία και η Κίνα οικοδομούν από κοινού μια νέα παγκόσμια τάξη. Ευχαριστήστε τους Αμερικανούς γι' αυτό. Κανείς άλλος εκτός από αυτούς δεν σπρώχνει τόσο πολύ τη Μόσχα και το Πεκίνο τον έναν προς τον άλλον, κανείς δεν υπενθυμίζει τόσο συχνά ότι μαζί είμαστε ανίκητοι".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ