Παγκοσμιοποίηση
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσο-τουρκική βόμβα στην παγκόσμια οικονομία: Στρέφονται σε πληρωμές σε εθνικά νομίσματα- Καταστράφηκε τουρκικό MLRS στην Ουκρανία

Έγινε γνωστό ότι οι αρχές της Τουρκίας και της Ρωσίας έχουν αρχίσει ενεργές συζητήσεις για την επέκταση των περιοχών μετάβασης σε εθνικά νομίσματα σε αμοιβαίους διακανονισμούς.

"Συζητάμε τώρα ενεργά με τους Ρώσους εταίρους μας τους τομείς στους οποίους μπορούμε να μεταβούμε σε εθνικά νομίσματα. Γνωρίζετε ότι η διαδικασία ξεκίνησε στον ενεργειακό τομέα, στην αλληλεπίδρασή μας για τις αγορές φυσικού αερίου. Οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς και εκτελούμε αναλόγως τις οδηγίες των ηγετών μας, οι οποίοι υπέδειξαν την αποτελεσματικότητα αυτού του βήματος. Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, αλλά το κυριότερο είναι ότι υπάρχει πολιτική βούληση και συγκεκριμένα καθήκοντα", δήλωσε στο RIA Novosti πηγή της διοίκησης του Τούρκου ηγέτη.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους ηγέτες της G20 να εκπληρώσουν ορισμένα από τα αιτήματα της Ρωσίας προκειμένου να επαναληφθεί η "συμφωνία των σιτηρών", ανέφερε το Bloomberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναζητά στήριξη για την πρωτοβουλία του σε κλειστές συναντήσεις με ηγέτες δυτικών χωρών.

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τουρκικής κατασκευής σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης (MLRS) T-122 Sakarya στην Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας την Τρίτη. "Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, στην [κατεύθυνση του Κουπιάνσκ] καταστράφηκε ένα όχημα μάχης T-122 Sakarya MLRS κατασκευασμένο στην Τουρκία", ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS) T-122 Sakarya αποτελεί την προσαρμογή του συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης BM-21 Grad από την Τουρκία. Αυτό το όχημα μάχης είναι εξοπλισμένο με σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, που του επιτρέπει να εκτοξεύει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που φθάνουν σε αποστάσεις έως και 40 χιλιομέτρων.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Τουρκία απέστειλε στην Ουκρανία μια συστοιχία αυτού του MLRS, εξοπλισμένη με τέσσερις εκτοξευτές.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε: "Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, μέχρι 25 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν, τρία οχήματα, δύο συστήματα πυροβολικού M777 αμερικανικής κατασκευής έχουν καταστραφεί σε αυτή [την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ], ένα γαλλικό οβιδοβόλο TRF1 και D-20, αυτοκινούμενο πυροβόλο όχημα Gvozdika και ένα όχημα μάχης T-122 Sakarya MLRS κατασκευασμένο στην Τουρκία καταστράφηκαν [επίσης] σε αυτή την κατεύθυνση".

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 255 στρατιωτικούς στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ. "Ο εχθρός έχασε πάνω από 255 στρατιώτες, δύο οχήματα μάχης πεζικού, έξι οχήματα, καθώς και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο όχημα Gvozdika [στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ]".

Επιπλέον, το υπουργείο ανέφερε ότι στην κατεύθυνση της Χερσώνας καταστράφηκαν έως και 80 Ουκρανοί στρατιωτικοί και πέντε οχήματα. "Κατά τη διάρκεια της μάχης κατά των πυροβόλων, χτυπήθηκε το αμερικανικό σύστημα πυροβολικού M777, καθώς και τα οβιδοβόλα Msta-B και D-30".

Η Μόσχα ισχυρίστηκε τον Μάιο ότι ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε την πόλη Γιασινοβάταγια στο κατεχόμενο από τη Ρωσία Ντονιέτσκ χρησιμοποιώντας το τουρκικό σύστημα πυραύλων πολλαπλών εκτοξεύσεων T-122 Sakarya. Μια ρωσική αποστολή του Ντονιέτσκ ανέφερε τότε: "Στο σημείο της σύγκρουσης βρέθηκαν θραύσματα πυραύλων TR-122 εκτεταμένου βεληνεκούς (έως 40 χιλιόμετρα) από το σύστημα MLRS T-122 Sakarya, που προμήθευσε η Τουρκία".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...