Παγκοσμιοποίηση
Ενημερώθηκε στις:

Μ.Δεναξά: Τάγματα Εθνικιστών στους δρόμους της Γαλλίας σε περιπολίες (Βίντεο)-«Αλλάχου Ακμπάρ” φώναζαν οι ταραχοποιοί σε πολλές πόλεις

Η Ελληνίδα δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά αναφέρει για το χθεσινό Βράδυ στην Γαλλία μετά από 5 ημέρες ταραχών.

“Το βράδυ ήταν απόλυτα ήρεμο στη Γαλλία καθώς ίντερνετ γιοκ (διακοπές κατά τη διάρκεια της νύχτας) για να μη βγαίνουν παραέξω τα όσα συμβαίνουν.

Ωστόσο σημειώθηκαν και πάλι εμπρησμοί αυτοκινήτων, κτιρίων, λεηλασίες κτλ ενδεχομένως μικρότερης εμβέλειας απ ότι τα προηγούμενα 24ωρα, την ώρα που τάγματα εθνικιστών βγήκαν σε δρόμους της Λυόν κι άλλων πόλεων για περιπολίες”.

 
https://unherd.com/2023/07/dodging-shells-on-ukraines-eastern-front/

Ένας πυροσβέστης πέθανε τη νύχτα έξω από το Παρίσι προσπαθώντας να σβήσει φλεγόμενα οχήματα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι πυρκαγιές συνδέονται με τις συνεχιζόμενες ταραχές.

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε 157 συλλήψεις σε όλη τη χώρα την Κυριακή, σημαντικά μειωμένη από 719 συλλήψεις την προηγούμενη ημέρα.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί συνολικά μετά από μαζική ανάπτυξη ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, πολλοί ταραχοποιοί  φωνάζουν «Αλλάχου Άκμπαρ» καθώς πυρπολούν τις γαλλικές πόλεις και πυρπολούσαν οχήματα και εκτόξευαν πυροτεχνήματα τύπου όλμου σε κτίρια και αστυνομία, σύμφωνα με βίντεο.

Ένας Γαλλοεβραίος πολίτης ο Νταν Λίλτυ, κάτοικος της  Μασσαλίας, εξηγεί πώς οι σοβαρές ταραχές στη χώρα επηρεάζουν την τοπική εβραϊκή κοινότητα.

"Υπάρχει ένα μεγάλο πανδαιμόνιο εδώ", λέει ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων Israel National News.

"Τρεις νύχτες που δεν έχουμε κοιμηθεί από τις εκρήξεις από τα κροτίδες των νεαρών που ξεσηκώνονται στην πόλη και από την απάντηση της αστυνομίας. Δεν μπορούμε να πάμε σε εστιατόρια γιατί είναι όλα κλειστά. Δεν υπάρχει μια ζωντανή ψυχή στο δρόμο αφού το να είσαι στο κέντρο της πόλης νιώθεις επικίνδυνο», δηλώνει  ο ίδιος τονίζοντας  ότι δεν υποφέρουν μόνο οι Εβραίοι της πόλης.

«Οι ταραξίες θέλουν μόνο να κλέψουν και να ξεσηκωθούν στους δρόμους χωρίς να διακρίνουν ποιος στέκεται μπροστά τους», καταλήγει ο Λίλτυ.

Η γαλλική αστυνομία κάνει ευρεία χρήση drones για την παρακολούθηση ανθρώπων, δίνοντας σαφή εικόνα στις μονάδες επιβολής του νόμου ως απάντηση στην  αναταραχή.

Η πρώτη εξουσιοδότηση πτήσεων με drone για την παροχή αστυνομικών εναέριων όψεων των γειτονιών που καταστράφηκαν από ταραχές δόθηκε την περασμένη Πέμπτη, 48 ώρες μετά τα πρώτα περιστατικά της νυχτερινής βίας σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Έκτοτε, άλλες περιφερειακές αστυνομικές περιφέρειες ακολούθησαν σιγά-σιγά το παράδειγμά τους, με τις περισσότερες να επιτρέπουν επιτέλους τη νυχτερινή ανάπτυξη drone στις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας το Σάββατο.

Η ουσία είναι ότι οι ταραχές που έγιναν στην Γαλλία, ξέφυγαν από την αρχική διαμαρτυρία για τον θάνατο ενός νεαρού 17 χρόνων, και έγιναν κανονική εξέγερση, η οποία ελπίζουμε να “ ξεφουσκώσει”, καθώς κάποιοι προσπαθούν να της δώσουν θρησκευτικό χαρακτήρα, με διαμαρτυρίες σε Βέλγιο, Ελβετία, και χθες την Κύπρο, με αφορμή το περιστατικό με το κοράνι στην Σουηδία.

Επίσης, ομάδα νεαρών μουσουλμάνων έκαναν πορεία κρατώντας το κοράνι στο χέρι και φωνάζοντας συνθήματα θρησκευτικού περιεχομένου στην τουριστική περιοχή της Πάφου, διαμαρτυρόμενοι για το περιστατικό με το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία.      

Απαιτείται εγρήγορση από όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας στη ν Ευρώπη, και υπάρχει, διότι οποιαδήποτε μετακύλιση επεισοδίων σε θρησκευτική εξέγερση θα ήταν ότι χειρότερο θα μπορούσε να δει η ευρωπαϊκή ήπειρος από τον Μεσαίωνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...