Παγκοσμιοποίηση

“Ψηφιακή φυλακή” : Παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης "Για όλους" που θα συνδέεται με τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν κυκλοφορήσει τα νέα τους «ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας», αλλά για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα νομίσματα πρέπει «να αποδείξετε ότι είστε αυτός που λέτε ότι είστε» και ο μόνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με το νέο παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης που έχει εισαχθεί.

Καθώς τα μετρητά καταργούνται σταδιακά, όσοι αντιστέκονται στο να είναι μέρος του νέου παγκόσμιου συστήματος ωθούνται όλο και περισσότερο στα εξωτερικά περιθώρια της κοινωνίας. Σχεδόν κανείς δεν θα είναι διατεθειμένος να τους απασχολήσει πλέον, θα γίνει σχεδόν αδύνατο για αυτούς να λάβουν δάνεια και θα αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση από μεγάλο μέρος του γενικού πληθυσμού. Και μετά, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει εγγραφεί «πρόθυμα» στο νέο παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης, θα ανακοινωθεί ότι το σύστημα θα γίνει πλέον υποχρεωτικό. 

Μόλις εισαχθεί ένα παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης, θα γίνει γρήγορα η πιο σημαντική μας μορφή ταυτοποίησης. Θα γίνει πιο σημαντικό από την άδεια οδήγησής σας και πιο σημαντικό από τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας.

Πολύ γρήγορα, θα γίνει απαραίτητο για σχεδόν κάθε οικονομική συναλλαγή που θα κάνετε στο διαδίκτυο.

Νομίζεται ότι, είναι ένα μάλλον ανατριχιαστικό «φανταστικό» σενάριο; Δυστυχώς, αυτός είναι ακριβώς ο τύπος συστήματος που προτείνεται τώρα από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στα Ηνωμένα Έθνη.

Σε μια σύνοψη πολιτικής του Μαΐου 2023 με τίτλο  «Ένα Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο - ένα Ανοιχτό, Ελεύθερο και Ασφαλές Ψηφιακό Μέλλον για Όλους» , μας λένε ότι «ένα ανοιχτό, ελεύθερο, ασφαλές και ανθρωποκεντρικό ψηφιακό μέλλον» είναι απολύτως κρίσιμο για την «επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Η παρούσα σύνοψη προτείνει την ανάπτυξη ενός Παγκόσμιου Ψηφιακού Συμφώνου που θα καθορίζει αρχές, στόχους και δράσεις για την προώθηση ενός ανοιχτού, ελεύθερου, ασφαλούς και ανθρωποκεντρικού ψηφιακού μέλλοντος, που θα εδράζεται στα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα και θα επιτρέπει την επίτευξη των Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Αλλά όπως λένε, ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες.

Αν μεταβεί κάποιος στη σελίδα 8 της  σύνοψης πολιτικής , θα βρει την ενότητα όπου προτείνεται ένα σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης «συνδεδεμένο με τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς κινητών χρημάτων».

«Τα ψηφιακά αναγνωριστικά που συνδέονται με τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς χρημάτων κινητής τηλεφωνίας, μπορούν να βελτιώσουν την παροχή κάλυψης κοινωνικής προστασίας και να βοηθήσουν στην καλύτερη προσέγγιση των επιλέξιμων δικαιούχων. Οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορεί να συμβάλουν στη μείωση των διαρροών, των σφαλμάτων και του κόστους στο σχεδιασμό των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας», αναφέρει.

Δηλαδή, κάτω από ένα τέτοιο σύστημα, εάν το κοινωνικό σας πιστωτικό όριο πέσει πολύ χαμηλά, θα μπορούσε να μπείτε σε «ψηφιακή φυλακή» για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Τα «ψηφιακά σας προνόμια» θα αναστέλλονταν για λίγο, και αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσατε να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να ζήσετε την κανονική σας ζωή κατά τη διάρκεια της τιμωρίας σας.

Φυσικά, αν επιμένετε να είστε «επαναλαμβανόμενοι παραβάτες» αρκετές φορές, θα μπορούσε να ανακληθούν οριστικά τα «ψηφιακά σας προνόμια».

Δεν θα μπορούσατε να αγοράσετε ή να πουλήσετε τίποτα. Δεν θα μπορούσες να βρεις δουλειά. Δεν θα μπορούσατε να έχετε τραπεζικό λογαριασμό. Στην καλύτερη περίπτωση, θα ήσουν εντελώς έξω από την κοινωνία.

Μην ξεγελαστείτε και πιστεύετε ότι ένα τέτοιο σύστημα είναι πολύ μακριά.

Σε τρεις μήνες από τώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «δώσει εντολή» όλα τα κράτη μέλη να προσφέρουν ένα  «ψηφιακό πορτοφόλι ταυτότητας»,  σε κάθε έναν από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει την ψηφιακή ταυτότητα στο πλαίσιο του eIDAS 2.0, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2023 και θα διασφαλίσει ότι, όλα τα κράτη μέλη προσφέρουν ένα πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας (DIW) σε πολίτες και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «Τουλάχιστον το 80% των πολιτών θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν μια λύση ψηφιακής ταυτότητας για πρόσβαση σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες έως το 2030».

Αρχικά, η συμμετοχή ιδιωτών και επιχειρήσεων στο σύστημα της ΕΕ θα είναι εθελοντική.

Όμως τα τελευταία χρόνια είδαμε πόσο γρήγορα τα «εθελοντικά» μέτρα μπορούν να γίνουν «υποχρεωτικά».

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο, η ΕΕ και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να διαθέσουν CBDC. Και υπάρχει λόγος για τον οποίο η «ψηφιακή ταυτοποίηση» έχει γίνει ξαφνικά τόσο καυτό ζήτημα.

Πραγματικά θέλουν να φτιάξουν μια ψηφιακή φυλακή για όλους μας, και αν σκοπεύετε να αντιταχθείτε, είναι τώρα η ώρα να το κάνετε.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...