Παγκοσμιοποίηση

Colpo grosso Ερντογάν: Στόχος να "εξαφανίσει" τo κουρδικό κόμμα για να υφαρπάξει τις ψήφους εκατομμυρίων πολιτών

"Έδωσε το μάθημά του στην Γερμανίδα υπουργό! Πολύ σκληρή αντίδραση του Υπουργού Σοϊλού σε ζωντανή μετάδοση", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Nancy Faeser. Ο υπουργός Soylu μίλησε  με πολύ σκληρά λόγια στη συνάντηση, τονίζοντας ότι  «Αθώοι άνθρωποι σφαγιάστηκαν στην οδό Istiklal. Κανείς αντέδρασε ανάλογα για αυτούς. Το ΝΑΤΟ ξεσηκώθηκε επειδή δύο βόμβες έπεσαν στην Πολωνία. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα κράτος τρομοκρατίας γύρω μας. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό ». είπε.

Η Faeser, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών πριν από τη συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η διμερής συνάντηση Σοϊλού και Φέιζερ συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών  για τον Τύπο μετά τη λήψη των εικόνων.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών İsmail Çataklı.

Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας και Έκτακτης Ανάγκης (GAMER).

Ο Σοϊλού και ο Φέιζερ έκαναν κοινή δήλωση τύπου μετά τη συνάντηση.

Δηλώνοντας ότι ήταν στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει την Faeser και είχε παραγωγικές συναντήσεις με την αντιπροσωπεία της, ο Soylu είπε ότι η Γερμανία είναι ένας από τους σημαντικούς εταίρους της Τουρκίας από κάθε άποψη.

Τονίζοντας ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της Faeser έχει επιδειχθεί η βούληση για στενή συνεργασία, αμοιβαίο διάλογο και επίλυση όλων των προβλημάτων από κοινού, ο Soylu είπε:

"Έχουμε δημιουργήσει 7 μηχανισμούς μέχρι στιγμής και αυτοί οι 7 ξεχωριστοί μηχανισμοί συνεχίζονται. Θα κάνουμε την 8η συνάντηση των 7 μηχανισμών τον Δεκέμβριο. Σήμερα, έχουμε συζητήσει πολλά θέματα θετικά από το πρωί.

Επαναξιολογήσαμε την κοινή μας άποψη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας PKK, DHKP-C.

 «Έχουμε προωθήσει τις εκτιμήσεις μας σχετικά με το DAESH, το FETO και πολλά τρομοκρατικά στοιχεία. Δείξαμε ότι η από κοινού καταπολέμησή τους αφορά κυρίως την ανθρωπότητα, την ειρήνη του κόσμου και τη χώρα μας».

Ευχαριστώντας την Faeser για τη μεταφορά των συλλυπητηρίων του σχετικά με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, ο Soylu έδωσε τις ακόλουθες πληροφορίες:

"Μοιραστήκαμε μαζί  τη μάστιγα της τρομοκρατίας στην γεωγραφική μας περιοχή. Είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε αμοιβαία πολλά θέματα από την ενέργεια μέχρι τη μετανάστευση. Αποφασίστηκαν ορισμένες κοινές αποφάσεις, αξιολογήσεις και βήματα που πρέπει να γίνουν όσον αφορά τη διαχείριση της διαδικασίας. Φυσικά , τα εγκλήματα για την ασφάλεια και τα ναρκωτικά είναι μεταξύ των σημαντικών θεμάτων της ατζέντας μας».

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις της Γερμανίας σχετικά με τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ, ο υπουργός Soylu είπε:

"Οι επιχειρήσεις κατά τρομοκρατικών οργανώσεων μπορούν να αξιολογηθούν μόνο, εξαλείφοντας την τρομοκρατία. Τα κράτη και οι χώρες είναι νόμιμες, οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι παράνομες.

Τα κράτη έχουν μόνο μία ευθύνη, τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης. Οργανώσεις τρομοκρατικών οργανώσεων και επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων ενάντια στη δική τους ενότητα και δημόσια τάξη δεν μπορούν να διαχωριστούν.

Αυτή τη στιγμή, ένα από τα παιδιά μας και ένας νεαρός δάσκαλος θάφτηκαν. Αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην οδό Istiklal.Κανείς αντέδρασε ανάλογα για αυτούς. Το ΝΑΤΟ σηκώθηκε επειδή έπεσαν 2 βόμβες στην Πολωνία.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχωριστούν ανάλογα με τη γεωγραφία, τη γλώσσα, τη θρησκεία και τις περιοχές στις οποίες ζουν. Τα ανθρώπινα δικαιώματα ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Αυτό λέμε είναι όπως όταν γίνεται μια τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία ή οπουδήποτε στην Ευρώπη ή οπουδήποτε στον κόσμο, με τον ίδιο τρόπο θέλουμε να αντιμετωπίζονται οι τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή γύρω μας.

Ήθελαν να δημιουργήσουν μια κατάσταση τρόμου γύρω μας και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. Η προστασία των συνόρων και του έθνους μας είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στη χώρα και το έθνος μας. Αυτό είναι το νόμιμο δικαίωμα κάθε χώρας και κάθε έθνους»

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Ωστόσο πέραν των λεγομένων του Τούρκου ΥΠΕΣ Σοϊλού, "φως" στις πραγματικές προθέσεις του καθεστώτος Ερντογάν-Μπαχτσελί, αναφορικά με τον "χειρισμό" στο εσωτερικό της Τουρκίας, του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Κωνσταντινούπολη, έδωσε ο δεύτερος, ο οποίος δήλωσε:

«Το HDP (κουρδικό κόμμα), που αντιτίθεται  στην επιχείρηση "Claw-Sword" και καλεί τον κόσμο για να σταματήσει αυτή η επιχείρηση, είναι το απομεινάρι του εχθρού που έχει διεισδύσει στη Βουλή.

Είναι άδικο να υπάρχει μια τέτοια οργάνωση που μοιάζει με κόμμα στην πολιτική μας ζωή. Εάν αυτό το αυτονομιστικό δίκτυο συνεχίσει να μεταφέρει χρήματα σε τρομοκράτες με τη βοήθεια που έλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών ; Πρέπει να κλείσουμε τα μάτια σε αυτό; Δεν πρέπει να μιλήσουμε ενάντια στην υπέρμετρη αδικία;

Δεν πρέπει να ρωτήσουμε τι περιμένει ακόμη το Συνταγματικό Δικαστήριο; Είναι μια στημένη βόμβα. Αυτή η βόμβα θα είτε να εκραγεί στα χέρια των βομβιστών είτε θα πυροδοτηθεί. Το 2023 πρέπει να τερματιστεί η αυτονομιστική πολιτική του».

Από τα παραπάνω διαφαίνεται η πρόθεση των Τούρκων να κινηθούν ως ακολούθως στη συνέχεια

Αφενός να εκδηλώσουν χερσαία επίθεση σε Βόρειο Ιράκ και Συρία κατά των Κούρδων PKK και  YPG , εκτρέποντας για μια ακόμη φορά την προσοχή του Τούρκου πολίτη από την σκληρή καθημερινότητα , με στόχο να ανέβει δημοσκοπικά το δίδυμο Ερντογάν-Μπαχτσελί, δοκιμασμένη συνταγή η οποία απέδωσε σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και αφετέρου να κηρυχθεί εκτός νόμου το κουρδικό κόμμα HDP, ως υποθετικά πολιτικός βραχίονας του PKK, οπότε να μην μετέχει στις εκλογές, υφαρπάζοντας έτσι ο  Τούρκος Πρόεδρος και Ο Μπαχτσελί,τους ψήφους εκατομμυρίων Κούρδων ψηφοφόρων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ