Παγκοσμιοποίηση
Ενημερώθηκε στις:

Ο μετρ της σκιώδους πολιτικής μίλησε! Τζ. Σόρος: Αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή από τη Ρωσία και την Κίνα

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ αποτελούν μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Ρωσία και την Κίνα και πρέπει να ηττηθούν με κάθε μέσο, ​​δήλωσε ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει δωρίσει ογκώδη ποσά στο Δημοκρατικό Κόμμα, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 4 Ιουλίου.

Ο Σόρος, 91 ετών, έχει ζητήσει στο παρελθόν αλλαγή καθεστώτος στην Κίνα και γρήγορη νίκη επί της Ρωσίας. Στο τελευταίο του άρθρο γνώμης, τα αποκάλεσε «κατασταλτικά καθεστώτα» που «θέλουν να επιβάλουν μια αυταρχική μορφή διακυβέρνησης στον κόσμο». Ωστόσο, υποστήριξε, μια πολύ μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται από τους «Εσωτερικούς Εχθρούς της Δημοκρατίας» που περιλαμβάνουν «το σημερινό Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο κυριαρχούν ακροδεξιοί εξτρεμιστές, και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ», που τους έβαλε εκεί.

Απηχώντας τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο Σόρος επέκρινε το δικαστήριο για την απόφαση Dobbs του περασμένου μήνα, η οποία ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση Roe εναντίον Wade του 1973 σχετικά με τις αμβλώσεις. Είπε ότι η λογική της απόφασης θέτει σε κίνδυνο άλλα δικαιώματα της Δέκατης Τέταρτης τροπολογίας, «μεταξύ αυτών, το δικαίωμα στην αντισύλληψη, το γάμο των ομοφυλόφιλων και τα δικαιώματα LGBTQ», αλλά ίσως ακόμη και το διαφυλετικό γάμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι επίσης σαφές ότι αυτό το Δικαστήριο σκοπεύει να πραγματοποιήσει κατά μέτωπο επίθεση στην εκτελεστική εξουσία», υποστήριξε ο Σόρος, δείχνοντας αποφάσεις σχετικά με την εξουσία της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος και την κατοχή όπλων. Ο κοινός παρονομαστής των πρόσφατων αποφάσεων του Δικαστηρίου είναι η «υποστήριξη αιτιών που προωθούνται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τραμπ και αποδυνάμωση ή απαγόρευση αιτιών που ευνοούνται από το Δημοκρατικό Κόμμα», επέμεινε.

«Η απόφαση Dobbs είναι μέρος ενός προσεκτικά σχεδιασμένου πλάνου για να μετατραπούν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα κατασταλτικό καθεστώς», έγραψε ο Σόρος, και ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσουμε είναι «να πετάξουμε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα από την εξουσία σε μια κατολίσθηση», υποστήριξε ο Σόρος. Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν επί του παρόντος τον Λευκό Οίκο και τα δύο σώματα του Κογκρέσου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι «επιτίθενται στο σύστημα της δημοκρατίας μας από όλες τις οπτικές γωνίες», έγραψε ο Σόρος, κατηγορώντας το κόμμα ότι «στοίβαξε» τόσο το Ανώτατο Δικαστήριο όσο και πολλά κατώτερα δικαστήρια με «εξτρεμιστές δικαστές» και πέρασε νόμους που «καθιστούν πολύ δύσκολη την ψηφοφορία» και «διευκολύνουν την ανατροπή του εκλογικού συστήματος» σε κρατικό επίπεδο.

«Η επιβίωση της δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες απειλείται σοβαρά», κατέληξε ο Σόρος, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το αποτρέψουμε» συμπεριλαμβανομένης της προσέγγισης ορισμένων Ρεπουμπλικανών που ψήφισαν τον Τραμπ αλλά απορρίπτουν το «μεγάλο ψέμα» του ότι υπήρχαν παρατυπίες στις εκλογές του 2020. «Αποκαταστήστε ένα λειτουργικό δικομματικό πολιτικό σύστημα που είναι κεντρικό στην αμερικανική δημοκρατία».

Ο γεννημένος στην Ουγγαρία δισεκατομμυριούχος έχει επενδύσει εκατομμύρια για να βοηθήσει τους δημοκρατικούς σκοπούς, από τις επερχόμενες εθνικές ενδιάμεσες εκλογές έως τους αγώνες των περιφερειακών εισαγγελέων σε βασικές δικαιοδοσίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...