Παγκοσμιοποίηση

Aμερικανικό βομβαρδιστικό B-52 πέταξε πάλι στη Μ. Ανατολή εν μέσω εντάσεων με το Ιράν

Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε την Τετάρτη ότι πέταξε ξανά ένα βομβαρδιστικό B-52 στη Μέση Ανατολή «για να αποτρέψει πιθανή επιθετικότητα» εν μέσω εντάσεων με το Ιράν

Αυτή ήταν η  πρώτη τέτοια πτήση που  έγινε μετά την ανάληψη της Προεδρίας των ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Το B-52 πέταξε συνεχώς από τη Barksdale Air Force Base της Λουιζιάνας στην περιοχή νωρίτερα την ημέρα. Το αεροπλάνο πέρασε από τον Περσικό Κόλπο και τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού δημοσίευσε αργότερα εικόνες του Β-52 που πετούσε παράλληλα με τα F-15 της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας.

Αν και δεν ανέφερε το Ιράν στη δήλωσή του, η Κεντρική Διοίκηση δήλωσε ότι η πτήση είχε ως στόχο «να επιδείξει τη δέσμευση των ΗΠΑ για την περιφερειακή ασφάλεια».

Οι πτήσεις, η τρίτη τέτοια επιχείρηση φέτος, είχαν γίνει κοινές τους τελευταίους μήνες της διοίκησης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόφαση του Trump για το 2018 να αποχωρήσει μονομερώς από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τις παγκόσμιες δυνάμεις προκάλεσε μια σειρά κλιμακωτών περιστατικών στην περιοχή.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στη συμφωνία εάν το Ιράν τηρήσει τα όρια της συμφωνίας στο πυρηνικό του πρόγραμμα.

.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ