Παγκοσμιοποίηση

''Έφαγαν'' τα μούτρα τους στον ΟΗΕ! - Δεν περνάει η άμβλωση με πρόσχημα τον Covid-19

Η διεθνής πλατφόρμα CitizenGO εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αποτυχία της προσπάθειας των Ηνωμένων Εθνών να ασκήσουν πίεση στα κράτη μέλη φέτος προκειμένου να εγγυηθούν τη νομιμοποίηση της άμβλωσης έως το 2030, υπό το πρόσχημα της πανδημίας του COVID-19.

Σε ένα email που στάλθηκε στην εφημερίδα ACI Prensa, ο Luis Losada Pescador, διευθυντής εκστρατειών για την πλατφόρμα CitizenGO, η οποία συγκέντρωσε πάνω από μισό εκατομμύριο υπογραφές για να απαιτήσει τη διακοπή της πίεσης από τα Ηνωμένα Έθνη, αναφέρεται ότι “έπρεπε να αποσύρει την αμφιλεγόμενη παράγραφο σχετικά με τη δέσμευση των κρατών να εγγυηθούν την άμβλωση το 2030. Και το έπραξε λόγω έλλειψης συναίνεσης"

"Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Αφρικανική Ομάδα εξέφρασαν δημόσια την κριτική τους για αυτήν την αμφιλεγόμενη παράγραφο που θα σήμαινε το δικαίωμα έκτρωσης στην εθνική νομοθεσία", δήλωσε ο Losada Pescador.

"Η Επιτροπή Πληθυσμού και Ανάπτυξης του ΟΗΕ αφιέρωσε χρόνο για να προσπαθήσει να επιτύχει συναίνεση, αλλά απέτυχε. Και η αποτυχία τους είναι η νίκη μας, η νίκη του δικαιώματος στη ζωή! Συγχαρητήρια!”, πρόσθεσε.

Ο Διευθυντής Εκστρατειών του CitizenGO υπενθύμισε ότι "στις 29 Μαρτίου, είχε προγραμματιστεί η 53η σύνοδος της Επιτροπής Πληθυσμού και Ανάπτυξης". "Λόγω του coronavirus, η φυσική σύσκεψη διακόπηκε και η εικονική συνάντηση αναβλήθηκε για τις 29 Μαΐου". “Εκείνη την ημέρα”, είπε, “το προσχέδιο περιείχε την αμφιλεγόμενη παράγραφο για να εγγυηθούν την άμβλωση έως το 2030, οπότε αρκετές χώρες κατέθεσαν την κριτική τους”. "Καθώς δεν υπήρχε συναίνεση σε αυτήν την εικονική συνάντηση, ο πίνακας επεστράφει για να αναφερθεί τη Δευτέρα 15 Ιουνίου πως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: απουσία συναίνεσης . Έτσι, στον πίνακα δόθηκε μια νέα προθεσμία έως τις 22 Ιουνίου, ενώ εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκαν διμερείς συναντήσεις για να προσπαθήσει να μεταπείσει τα υπέρ της ζωής κράτη. Με άλλα λόγια, η ιδεολογική πίεση και η παρέμβαση απέτυχαν ξανά. Και στον πίνακα δόθηκε νέα διορία μέχρι την περασμένη Παρασκευή ", δήλωσε ο Losada Pescador.

Τέλος, αυτή τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, "ο πίνακας της Επιτροπής Πληθυσμού και Ανάπτυξης αποφάσισε να ρίξει λευκή πετσέτα και να παραιτηθεί από ένα κείμενο συναίνεσης"."Τελικά, η άμβλωση δεν εγκρίθηκε στον ΟΗΕ", πανηγύρισε. Ο Losada Pescador διαβεβαίωσε ότι «αυτό που βιώσαμε αυτήν την εβδομάδα ήταν ένας συνολικός πόλεμος μεταξύ ζωής και θανάτου, μεταξύ των πιέσεων του ΟΗΕ και της σταθερότητας των κρατών υπερ της ζωής»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ