Παγκοσμιοποίηση

Το υπέρτατο σχέδιο! - Η «Μεγάλη Επαναφορά» του καπιταλισμού

Του Άγγελου Ρούσσου

Πριν από λίγες ημέρες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκάλυπτε πως ο περίφημος ακτιβιστής και πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ συνδέει δουλεία, ρατσισμό και αστυνομική βαρβαρότητα με την «κλιματική κρίση». (Διαβάστε εδώ)

Το κουβάρι των αποκαλύψεων του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ συνεχίζεται σήμερα εκθέτοντας τη βαθιά σύνδεση του Al Gore με την πρόταση του λεγόμενου «Great Reset» του οικοσοσιαλισμού. Για τον δε οικοσοσιαλισμό το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ανέλυσε και χθες πως πλασάρεται ως μια από τις λύσεις για την επόμενη μέρα του πλανήτη.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, νωρίτερα τον Ιούνιο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), ένας πολύ σημαντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ευρώπη, ανακοίνωσε το σχέδιό του να προωθήσει μια «Μεγάλη Επαναφορά» (Great Reset) του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Μεταξύ των πολλών παγκόσμιων ηγετών που έχουν ήδη υποστηρίξει το σχέδιο είναι ο Πρίγκιπας Κάρολος από το Ηνωμένο Βασίλειο, o Antonio Guterres, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, o Bernard Looney, Διευθύνων Σύμβουλος της BP , o Ajay Banga, Διευθύνων Σύμβουλος της Mastercard. O Bradford Smith, πρόεδρος της Microsoft και η Gita Gopinath, η επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο δηλωμένος σκοπός της «Μεγάλης Επαναφοράς» είναι η χρήση της πανδημίας του κορoνοϊού ως δικαιολογία για την πλήρη αναμόρφωση ολόκληρης της παγκόσμιας οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας των ΗΠΑ, για τη δημιουργία ενός πιο «δίκαιου» κόσμου και την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, η οποία έχει επανειλημμένα αναγνωριστεί ως η επόμενη μεγάλη «κρίση» στον κόσμο από τους υποστηρικτές του σχεδίου.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του WEF, Klaus Schwab, δήλωσε: «Κάθε χώρα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως την Κίνα, πρέπει να συμμετέχει και κάθε βιομηχανία, από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην τεχνολογία, πρέπει να μετασχηματιστεί. Εν ολίγοις, χρειαζόμαστε μια «Μεγάλη Επαναφορά» του καπιταλισμού».

Στην εκδήλωση του WEF τον Ιούνιο, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι το Great Reset θα αποτελέσει αντικείμενο της πολύ μεγαλύτερης εκδήλωσης του Ιανουαρίου 2021 στο Νταβός της Ελβετίας, όπου οι παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και τον συντονισμό των πολιτικών στόχων.

Είναι σημαντικό ότι η συνάντηση του Νταβός τον Ιανουάριο του 2021 χαρακτηρίζεται ως «δίδυμη σύνοδος κορυφής» από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, διότι εκτός από δημόσιες και ιδιωτικές συναντήσεις μεταξύ των ισχυρότερων ηγετών επιχειρήσεων, κυβερνήσεων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών του κόσμου, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης συνεργατικές συναντήσεις και προγραμματίζονται συνεδρίες με ένα τεράστιο δίκτυο ακτιβιστών νέων στην κοινότητα Global Shapers, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελβετία που έχει περισσότερα από 7.000 μέλη σε 400 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Στην ετήσια έκθεση Global Shapers 2018-19, αναφέρονται τέσσερις βασικοί «εταίροι», συμπεριλαμβανομένου του ακροαριστερού Climate Reality Project (CRP), το οποίο συνεργάστηκε με την κοινότητα Global Shapers για να «συμμετάσχει σε παγκόσμιες εκπαιδεύσεις για το κλίμα».

Και εδώ “μπαίνει” στην ιστορία ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Al Gore ο οποίος συνέστησε το Πρόγραμμα Κλιματικής Πραγματικότητας και εξακολουθεί να είναι πρόεδρος του οργανισμού.

Στην ετήσια έκθεση του 2019 για το Gore’s Climate Reality Project, η CRP ανέφερε: «εκπαιδεύουμε αυτά τα εμπνευσμένα άτομα [στην κοινότητα Global Shapers] για να συνδέσουν τα κλιματικά ζητήματα με βασικές μάχες όπως η πείνα και η κοινωνική δικαιοσύνη». Η ετήσια έκθεση του Climate Reality Project αναφέρει περαιτέρω: «Βοηθάμε επίσης τους Shapers να βελτιώσουν τις επικοινωνίες τους και να οργανώσουν τις δεξιότητές τους για να κινητοποιήσουν τις κοινότητές τους για δράση στο κλίμα και να κερδίσουν. Μέσα από αυτές τις εκπαιδεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο βοηθάμε τους νέους ηγέτες να αποκτήσουν τις δεξιότητες για να μετατρέψουν το πάθος σε πραγματικά αποτελέσματα». Και η έκθεση συνεχίζει : "Πολλοί Shapers στη συνέχεια εκπαιδεύονται ως ηγέτες της κλιματικής πραγματικότητας για να εμβαθύνουν την κατανόησή τους για την κρίση και να χτίσουν την υπεράσπισή τους και να οργανώσουν τις δεξιότητές τους ακόμη περισσότερο."

 

Τι είναι οι «Climate Reality Leaders»

 

Οι «Climate Reality Leaders» είναι ακτιβιστές του κλίματος που εκπαιδεύονται από το Gore’s Climate Reality Project για να ασχοληθούν με τοπικό, περιφερειακό και εθνικό ακτιβισμό. Μεταξύ άλλων, οι ηγέτες της κλιματικής πραγματικότητας εργάζονται για να «στρέψουν τις πόλεις τους σε 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια», καθώς και «να πολεμήσουν τις εξελίξεις των αγωγών σε κοινότητες πρώτης γραμμής» και «να οργανώσουν κλιματικές απεργίες που φέρνουν εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους». Σύμφωνα με την οργάνωση του Gore, το Climate Reality Project έχει εκπαιδεύσει τουλάχιστον 1.350 Global Shapers τα τελευταία τρία χρόνια. Η στενή σχέση του έργου Climate Reality Project με την κοινότητα Global Shapers αποδεικνύει ότι ο Gore είναι βαθιά συνδεδεμένος με το "Great Reset" και θα συμμετάσχει στενά όταν προωθηθεί περαιτέρω το 2021.

Επιπλέον, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή του NBC Today, ο Gore προκάλεσε το "Great Reset" άμεσα και ζήτησε ριζικές οικονομικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. «Λοιπόν, νομίζω ότι είναι καιρός για μια «Μεγάλη Επαναφορά»», δήλωσε ο Γκορ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αφού περιέγραψε τα φερόμενα οικονομικά οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. “Πρέπει να επιδιορθώσουμε πολλά από αυτά τα προβλήματα . Και η κλιματική κρίση είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε δεκάδες εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, να καθαρίσουμε τον αέρα και να μειώσουμε το ποσοστό θανάτου από πανδημίες, παρεμπιπτόντως, επειδή η ατμοσφαιρική ρύπανση από την καύση ορυκτών καυσίμων αυξάνει τα ποσοστά θανάτου από κορονοϊό. Άρα, αυτή είναι η ώρα για μια επαναφορά για να διορθωθεί μια δέσμη προκλήσεων, πρώτη μεταξύ αυτών η κλιματική κρίση", πρόσθεσε ο Γκορ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ