Παγκοσμιοποίηση

Αχταρμάς! - Ο Αλ Γκορ συνδέει δουλεία, ρατσισμό και αστυνομική βαρβαρότητα με την «κλιματική κρίση»

Ο Άλμπερτ Άρνολντ "Αλ" Γκορ, υπήρξε ο νεότερος Αμερικανός πολιτικός, ο οποίος υπηρέτησε ως ο 45ος Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Ο Γκορ εδώ και πολλά χρόνια είναι πλέον συγγραφέας και περιβαλλοντικός ακτιβιστής.

Ο Αλ Γκορ συνέδεσε, με αφορμή όσα συμβαίνουν με τις ταραχές στις ΗΠΑ, για άλλη μια φορά τη δουλεία, τον ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα με την «κλιματική κρίση». «Δεν μπορεί να υπάρξει κλιματική δικαιοσύνη χωρίς φυλετική δικαιοσύνη» μας λέει με νόημα...

«Αυτά τα ζητήματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα… Το ηλίθιο τέχνασμα που οι υπερασπιστές της λευκής υπεροχής έχουν χρησιμοποιήσει για 150 χρόνια είναι να τονίσουν τη φυλετική διαίρεση προκειμένου να οικοδομήσουν υποστήριξη μεταξύ των χαμηλότερων εισοδημάτων,στην πλειοψηφία λευκών ψηφοφόρων για μια εταιρική ατζέντα που τους πλήττει πραγματικά. Αυτό το κάνει αυξάνοντας την ποσότητα ρύπανσης στις κοινότητές τους… »

«Η εκπαίδευση αφορά πολύ περισσότερα από την απλή εκμάθηση των γεγονότων και των αριθμών και των αφηγήσεων που συνθέτουν την παρουσίαση. Θα έχει μια βαθιά και διαρκή έμφαση στη σχέση μεταξύ του ρατσισμού και της διαφορετικότητας και της κλιματικής πρόκλησης… » σημειώνει μεταξύ άλλων και καταλήγει: «Είμαι αισιόδοξος ότι η ένωση του κινήματος για το κλίμα και του κινήματος φυλετικής ισότητας θα μας δώσει δύναμη σε αριθμούς που τελικά θα οδηγήσουν στην επιτυχία».

Αυτή η τάση του... “αχταρμά” αρχίζει και πολλαπλασιάζεται.

«Η αλλαγή του κλίματος, το COVID19 και η φυλή είναι αλληλένδετα» Όταν «πανδημίες ή κλιματικές κρίσεις… συναντούν ρατσιστικά συστήματα, παράγουν ρατσιστικά αποτελέσματα»

ανέφερε ο περιβαλλοντολόγος Craig S. Altemose.

"Ποιο είναι λοιπόν το μάθημα εδώ για το κίνημα για το κλίμα; Όλα τα μέρη της δουλειάς μας, από τη ρύπανση των ορυκτών καυσίμων και την οικονομία καθαρής ενέργειας έως την προετοιμασία για τις κλιματικές επιπτώσεις, όλα αυτά τα πράγματα υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε μια ρατσιστική κοινωνία " τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ