Μέση Ανατολή

Τραμπ προς Ιράν: Προτιμώ συμφωνία, αλλιώς τα πράγματα θα πάνε στραβά

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα το Ιράν ότι τα πράγματα θα πάνε "άσχημα" αν δεν υπάρξει συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, την επόμενη της ανακοίνωσης από την Τεχεράνη ότι απάντησε στην επιστολή του Αμερικανού προέδρου που ζητούσε συνομιλίες.

Ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος απέσυρε τις ΗΠΑ το 2018 από τη διεθνή συμφωνία με το Ιράν κατά την πρώτη του θητεία και επανέφερε σκληρές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, δηλώνει στο εξής ανοιχτός στον διάλογο με την Τεχεράνη για την εποπτεία των πυρηνικών της δραστηριοτήτων.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι έστειλε επιστολή στο Ιράν, δήλωσε ότι προτιμά μια συμφωνία, αλλά επίσης απείλησε την Τεχεράνη σε περίπτωση αποτυχίας.

"Η προτίμησή μου (...) είναι να καταφέρουμε να συμφωνήσουμε με το Ιράν", δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος από το Οβάλ Γραφείο. "Αλλά αν δεν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε, τα πράγματα θα πάνε στραβά" για το Ιράν, προειδοποίησε.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγκσί δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του απάντησε στην επιστολή του προέδρου των ΗΠΑ, χωρίς να διευκρινίσει το περιεχόμενό της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...