Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Κούρδος αξιωματούχος: Ο δεύτερος στρατός του ΝΑΤΟ παραπαίει-Παραιτούνται και αυτοπυροβολούνται Τούρκοι ΕΠΟΠ (Βίντεο)

Συριακό ΜΜΕ ανέφερε ότι 4 στρατιώτες του τουρκικού στρατού κατοχής σκοτώθηκαν, 8 τραυματίστηκαν, 6 μισθοφόροι σκοτώθηκαν και άλλοι 4 τραυματίστηκαν, σε σειρά επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν οι κουρδικές απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν τις τελευταίες 15 ημέρες περίπου.

Ημερολόγιο των τουρκικών απωλειών :

Στις 2 Απριλίου, ένας Τούρκος μισθοφόρος σκοτώθηκε από Κούρδο  ελεύθερο σκοπευτή στην περιοχή του Μπαμπ.

Στις 6 Απριλίου, ένας Τούρκος μισθοφόρος σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή στην περιοχή Μάρε της περιφέρειας του Αζάζ.

Στις 13 Απριλίου, 2 Τούρκοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν και ένας ακόμη  τραυματίστηκε , ενώ  καταστράφηκε και ένα όχημα σε κουρδική καταδρομική ενέργεια κατά των τουρκικών συμμοριών στο χωριό Έμπλε.

Τρεις Τούρκοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν σε δράση στην περιοχή Μάρε στις 18 Απριλίου.

Στις 23 Απριλίου, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι 3 τραυματίστηκαν σε κουρδική επιχείρηση  με βαρέα όπλα στην βάση Daxilbaş του τουρκικού στρατού κατοχής.

Στις 26 Απριλίου, ένας Τούρκος μισθοφόρος σκοτώθηκε από Κούρδο ελεύθερο σκοπευτή στην περιοχή Αζάζ.

Στις 28 Απριλίου, ένας Τούρκος μισθοφόρος σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή στην περιοχή Azaz.

Στις 29 Απριλίου, 3 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 5 ακόμη  τραυματίστηκαν σε δύο ξεχωριστές ενέργειες εναντίον των βάσεων του τουρκικού στρατού κατοχής στο Ενάμπκε και στο Κεφιρμίζε στο κατεχόμενο καντόνι του Αφρίν.

Πρόκειται για κουρδικές καταδρομικές επιθέσεις εναντίον τουρκικών στρατοπέδων και φυλακίων, που έχουν συγκλονίσει τις τουρκικές δυνάμεις.   

Κούρδος αξιωματούχος: Ο δεύτερος στρατός του ΝΑΤΟ παραπαίει

Ο Ντουράν Καλκάν, μέλος του κουρδικού Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK, μίλησε για το ρόλο των ανταρτών στην επιτυχή αντιμετώπιση του ειδικού πολέμου που διεξάγει η Τουρκία:

Ερώτηση: Τους τελευταίους μήνες, οι αντάρτικες δυνάμεις του HPG και του YJA Star μπόρεσαν να προκαλέσουν ισχυρά πλήγματα στον τουρκικό στρατό.

Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο η τουρκική κυβέρνηση αλλά και ο στρατός έχουν πληγωθεί. Πώς αξιολογείτε αυτή την κατάσταση και τι μπορείτε να μας πείτε για αυτήν;

Απάντηση: "Ο κύριος λόγος που ο φασισμός του AKP-MHP γνώρισε μια τέτοιας έκτασης ήττα στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, είναι η επιτυχία του κουρδικού αντάρτικου.

Οι στρατιωτικές απώλειες και τα χτυπήματα του κουρδικού αντάρτικου εναντίον του φασισμού ΑΚΡ-ΜΗΡ, άνοιξαν το δρόμο και για την εκλογική ήττα του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία.

Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Αυτές οι κουρδικές επιχειρήσεις ήταν αποτελεσματικές, σημαντικές και υψίστης σημασίας.

Δεν μοιάζει τίποτα που αυτά που ελάμβαναν χώρα πριν. Κανείς δεν μπορεί να πολεμήσει όπως οι Κούρδοι αντάρτες του HPG και του YJA Star, όπως έχουμε ήδη πει.

Στις περιοχές που πολεμούν οι αντάρτες μας, καμία άλλη δύναμη δεν θα μπορούσε να επιβιώσει.

Με τα δίκτυα των σηράγγων και  εμπειρία των ομάδων τους, οι αντάρτες μας, σε Ζαπ, Αβασίν και Μετίνα, έχουν την δύναμη να νικήσουν οποιαδήποτε στρατιωτική δύναμη.

Οι αντάρτες μας πέτυχαν επιτυχίες, εκεί που τα αμερικανικά, κινεζικά ή ρωσικά στρατεύματα δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν.

Θα μπορούσε κανείς να δει την κατάσταση του τουρκικού στρατού για να το καταλάβει αυτό.

Στο παρελθόν, ο τουρκικός στρατός, ως ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ, θεωρούνταν ως ο στρατός που υποτίθεται ότι έδινε ενέργεια και πνεύμα στο ΝΑΤΟ.

Τώρα βλέπουμε τι έχει γίνει. Αυτό αποτυπώθηκε στον τουρκικό Τύπο τις προάλλες.

Τούρκοι δημοσιογράφοι,συζητούσαν τον αντίκτυπο της ήττας στον τουρκικό στρατό, αποκαλώντας το «Σύνδρομο του Όρους Αμεντίγιε.

Στην πραγματικότητα, ο τουρκικός στρατός είχε το μερίδιό του σε πολλά σύνδρομα, είτε στο Ζαπ, είτε στο Νασαουντίν ή στο Κουρδιστάν συνολικά.

Γενικά οι Τούρκοι, σκοντάφτουν από το ένα σύνδρομο στο άλλο.

Επί 40 χρόνια ο τουρκικός στρατός υφίσταται την μία ήττα μετά την  άλλη.

Υπάρχει ένα τουρκικό ιδίωμα για αυτήν την κατάσταση: «ένας ηττημένος παλαιστής δεν χορταίνει ποτέ την πάλη».

Αυτό περιγράφει την κατάστασή τους καλύτερα. Ξανά και ξανά, πραγματοποιούν επιχειρήσεις και υπόσχονται να καταστρέψουν το PKK και να τερματίσουν την «τρομοκρατία».

Κάθε καλοκαίρι, ο Ταγίπ Ερντογάν λέει, «Αυτό το καλοκαίρι, θα φέρω ένα τέλος στο PKK». Πόσα καλοκαίρια έχουν περάσει; Είναι στην εξουσία είκοσι δύο χρόνια, έχουν περάσει είκοσι δύο καλοκαίρια. Τι έχει κάνει; Ποιος πιστεύει ακόμα τα λόγια του; Κανείς βέβαια.

Μάλιστα, κάποιοι από τους Τούρκους πολιτικούς, έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι Τούρκοι στρατιώτες ήθελαν να έρθουν να πολεμήσουν στο όρος Αμεντίγιε. Αλλά στην πραγματικότητα, εκατοντάδες από αυτούς προτίμησαν να παραιτηθούν ( ΕΠΟΠ).

Κάποιοι μάλιστα αυτοκτόνησαν ή  αυτοπυροβολήθηκαν. Άλλοι χρησιμοποιούν την ασθένεια ως δικαιολογία για να μην πολεμήσουν.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Ερντογάν δεν θέλει να σταματήσει. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Έτσι, οι στρατιώτες τους έγιναν τα άτυχα πιόνια σε ζωντανή πολεμική ταινία.

Ποιος μπορεί να σταθεί απέναντι στο κουρδικό αντάρτικο, μια δύναμη τόσο ενθουσιώδη και αποφασιστική;

Η ανυπακοή αυτών των Τούρκων στρατιωτών είναι απολύτως φυσική. Δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι που πρέπει να υβρίζονται, αλλά το λάθος βαρύνει αυτούς που τους έστειλαν εκεί.

Είναι υπεύθυνοι οι Τούρκοι αξιωματούχοι, να έρθουν αυτοί να πολεμήσουν μόνοι τους αν είναι τόσο γενναίοι.

Αφήστε τα παιδιά του Ταγίπ Ερντογάν να έρθουν. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ολοκληρώσει καν την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία. Ποιον κοροϊδεύουν;

Χρησιμοποιούν χρήματα για να αγοράσουν άτομα και στην συνέχεια τα στέλνουν να σκοτώσουν άλλους, κάτι που καταλήγει στον θάνατό τους.

Αναρωτιούνται ποτέ πώς είναι για αυτούς τους λεγόμενους Τούρκους επαγγελματίες στρατιώτες;

Πέρασαν πραγματικά από κόλαση τον χειμώνα. Το Ζαπ έγινε τάφος, κόλαση για τον τουρκικό φασισμό, αυτή είναι η ξεκάθαρη αλήθεια”, κατέληξε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Οι Τούρκοι εδώ και δύο χρόνια μετά τις ήττες στο κουρδικό μέτωπο σε Βόρεια Συρία και Βόρειο Ιράκ, αποφάσισαν να στέλνουν επαγγελματίες στρατιώτες, για καλύτερα αποτελέσματα και για την αποφυγή ( στο μέτρο του δυνατού)  της πρόκλησης της κοινής γνώμης.

Οι απώλειες όμως έχουν εξουθενώσει την τουρκική κοινωνία,η οποία παλεύει να ζήσει εν μέσω οικονομικής κρίσης, καθώς τα παιδιά της γίνονται πιόνια στα χέρια του τουρκικού καθεστώτος.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ