Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Έξαλλοι οι Τούρκοι- Οι ΗΠΑ απέστειλαν 40 θωρακισμένα οχήματα και βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στους Σύριους Κούρδους

“Οι ΗΠΑ αποστέλλουν στρατιωτική ενίσχυση σε βάσεις σε περιοχές της Συρίας υπό την κατοχή των Σύριων Κούρδων YPG/PKK, στο Ταλ Αμπιάντ στην Συρία¨, αναφέρει μεγάλο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.  

“Σε μια κίνηση που ενδέχεται να προσελκύσει την τουρκική αντιπολίτευση, ο αμερικανικός στρατός απέστειλε 40 οχήματα στρατιωτικής ενίσχυσης στις βάσεις του σε περιοχές που κατέχονται από την ομάδα PKK/YPG στη βορειοανατολική Συρία", συνέχισε το ίδιο.

Μια αυτοκινητοπομπή αμερικανικών δυνάμεων εισήλθε στην επαρχία Χασάκα της Συρίας από το συνοριακό πέρασμα Αλ Γουαλίντ μεταξύ Ιράκ και Συρίας τη νύχτα, δήλωσαν τοπικές πηγές.

Η συνοδεία, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Bradley που μετέφεραν Αμερικανούς στρατιώτες, έφτασε αρχικά σε μια στρατιωτική βάση στην πόλη Ρουμαυλάν στην Χασάκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φάλαγγα αποτελούνταν από στρατιωτικά οχήματα φορτωμένα με καύσιμα, ιατρικές προμήθειες και πυρομαχικά, και στην συνέχεια μετακινήθηκε στη βάση Ταλ Μπαϊντάρ στα βορειοδυτικά της επαρχίας Χασάκα.

“Από το 2015, οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία έχουν εκπαιδεύσει χιλιάδες Κούρδους του YPG/PKK στις στρατιωτικές τους βάσεις στην περιοχή με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Οι ΗΠΑ παρείχαν επίσης στους "τρομοκράτες" του  YPG/PKK τεράστιες ποσότητες όπλων και εξοπλισμού μάχης.

Η Τουρκία έχει εδώ και καιρό αντιταχθεί στη συμμαχία των ΗΠΑ με το YPG/PKK στο όνομα της καταπολέμησης του Daesh/ISIS, λέγοντας ότι η χρήση μιας τρομοκρατικής ομάδας για την καταπολέμηση μιας άλλης δεν έχει νόημα.

Η Άγκυρα έχει επίσης έντονες αντιρρήσεις για την παροχή προμηθειών και εκπαίδευσης από τις ΗΠΑ στην τρομοκρατική ομάδα, η οποία εδρεύει σε περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από την αντιπολίτευση’, τονίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, αλλά οι ΗΠΑ τους αγνοούν.

Για αυτό θα γίνει Κουρδικό Κράτος από ΗΠΑ-Ισραήλ

Η “βόμβα'' μεγατόνων του πρώην Αμερικανού συμβούλου εθνικής ασφαλείας και «γεράκι» του βαθέως αμερικανικού κράτους Τζον Μπόλτον πριν από κάποιους μήνες για την de facto απόφαση δημιουργίας του κράτους του Κουρδιστάν,  υλοποιείται ήδη από τις ΗΠΑ στην Β.Συρία και αφορά την μεταφορά του κουρδικού πετρελαίου σε λιμάνι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή καθώς η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει εδώ και χρόνια καμία απογραφή κατοίκων στην τουρκική επικράτεια.

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει αμερικανικό ινστιτούτο που δείχνει ότι όλα τα βήματα πλέον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, στην διάσπαση του σημερινού τουρκικού κράτους και την ανακήρυξη κουρδικού, όσο και αν αυτό φαντάζει σε πολλούς απίθανο ή ουτοπικό.

Οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί ενώ την “βόμβα” στα θεμέλια του τουρκικού κράτους, βάζει εθνολογικός χάρτης των σημερινών κατοίκων της Τουρκίας, αφού δείχνει ότι δεν υπάρχει εθνική ομοιογένεια στην χώρα, εμφανίζοντας τους Τούρκους ως μειοψηφία και τους Κούρδους ως πολυπληθέστερη δύναμη στην χώρα.  

Υπενθυμίζουμε ότι σχέδιο ‘κράτος του Κουρδιστάν” θα συμπεριλάβει και την τουρκική περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ, που θα ενωθεί με τις κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ και της Συρίας, οδηγώντας στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα είχε πρόσβαση στη θάλασσα, τεράστιους πόρους πετρελαίου και έναν αδιαμφισβήτητο προσανατολισμό υπέρ της Αμερικής και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, οι  Αμερικανοί ετοίμαζαν αεροπορική βάση στο βόρειο Ιράκ, και είχαν δρομολογήσει την αποστολή 4000 χιλιάδων πάνοπλων πεζοναυτών με την συνοδεία αρμάτων μάχης και βαρέως πυροβολικού και πολλαπλών εκτοξευτών.

Σκοπός των ΗΠΑ είναι αφενός η εξουδετέρωση του Ιράν και αφετέρου η δημιουργία Κουρδικού ανεξάρτητου κράτους.

Η Τουρκία παρακολουθεί τα γεγονότα αυτά εδώ και πολύ καιρό από κοντά και «τρέμει» κυριολεκτικά στην ιδέα δημιουργίας Κουρδικού Κράτους, αρχικά με εδάφη του Ιρακινού και συριακού Κουρδιστάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ