Μέση Ανατολή

Μια ζεστό μια κρύο-Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν συστήματα αεράμυνας στην Ροζάβα της Βόρειας Συρίας προκαλώντας την Άγκυρα

Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει προηγμένα συστήματα αεράμυνας στις βάσεις τους στην Ροζάβα στην Συρία, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά και ανησυχία στην Τουρκία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) έκανε σχετική ανακοίνωση για το θέμα.

Σύμφωνα με αυτήν, αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην στρατιωτική βάση Αλ Ομάρ (Al-Omar) κοντά στο Ντειρ Εζ Ζορ (Deir ez-Zor) και παρέδωσαν προηγμένα συστήματα αεράμυνας στην αμερικανική βάση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από την εν λόγω πηγή, κατά την παράδοση των οπλικών συστημάτων, πραγματοποιήθηκε κοινή στρατιωτική περιπολία μεταξύ των ΗΠΑ και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), δηλαδή των Κούρδων γύρω από την βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως έγινε γνωστό, ο διεθνής συνασπισμός έστειλε  40 φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά  προς φύλαξη στην αμερικανική βάση στο Τελ Μπαϊντάρ, βόρεια της Χασάκα.

Στην είδηση ​​που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Interesting Engineering, σημειώθηκε ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν συστήματα αντι-drone στη Μέση Ανατολή ενάντια σε πιθανές επιθέσεις με drone και πυραύλους από το Ιράν.

Τα συστήματα κατά των drones, τα οποία έχουν την ικανότητα να προστατεύουν στρατιωτικές βάσεις, υποδομές και κατοικημένες περιοχές, μπορούν να εντοπίσουν και να καταστρέψουν drones από μεγάλες αποστάσεις.

 Τούρκος πολιτικός  μιλά για σχέδιο δημιουργίας κράτους του Κουρδιστάν από ΗΠΑ-Ισραήλ

Ο γνωστός Ντογκού Περιτσένκ μίλησε με αφορμή την ένταση  Ισραήλ και Ιράν για σχέδια δημιουργίας κουρδικού κράτους, την οποία δεν θα γλυτώσει η Τουρκία.

“Το να βγάλουμε το PKK από τα χαρακώματα και να το τοποθετήσουμε σε τοπικές κυβερνητικές θέσεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες μας, θα είναι μια κίνηση στο σκοτεινό μονοπάτι που οδηγεί της δημιουργίας ενός "δεύτερου" Ισραήλ.

Αυτοί που κάνουν κινήσεις συνεχώς είναι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, διότι η ίδρυση του "δεύτερου Ισραήλ" με το όνομα «Κουρδιστάν» είναι ο στρατηγικός στόχος τους στην περιοχή μας.

Για τις ΗΠΑ είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα δεύτερο Ισραήλ δίπλα στο σημερινό κράτους του Ισραήλ για να κυριαρχήσει στην περιοχή.

Για το Ισραήλ, η ίδρυση ενός «μουσουλμανικού» Ισραήλ με το όνομα «Κουρδιστάν» είναι ζωτικής σημασίας.

Λόγω αυτών των γεγονότων, το Κόμμα Πατρίδας δεν θεωρεί ρεαλιστικό να δώσει το όνομα «Κουρδιστάν» σε ένα κράτος στο οποίο ο κουρδικός αυτονομισμός χρησιμοποιήθηκε ως πιόνι.

Έτσι προέκυψε η ονοματολογία «Δεύτερο Ισραήλ» και έγινε γενικά αποδεκτή στην περιοχή.

Το «Κουρδιστάν» δεν θα είναι το κράτος των Κούρδων, αλλά ένα κράτος-μαριονέτα που θα είναι μόνο γόνος του Ισραήλ.

Θεωρητικοί όπως ο Ισμαήλ Μπεσικσί (İsmail Beşikçi) μας έδειχναν αυτή την κατάσταση από την δεκαετία του 1970, όταν έλεγαν επίμονα ότι το «Κουρδιστάν» μπορούσε να ιδρυθεί μόνο από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Η περιοχή όπου θα δημιουργηθεί το «Κουρδιστάν», αφορά  τα εδάφη του Ιράκ, της Συρίας, της Τουρκίας και του Ιράν.

 Οι ένοπλες επεμβάσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ για το σκοπό αυτό ξεκίνησαν στο Ιράκ και σήμερα συνεχίζονται στο Ισραήλ”, ανέφερε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Η Μέση Ανατολή “βράζει” εδώ και χρόνια, εκατομμύρια Κούρδοι αναζητούν κράτος, Σουνίτες και Σιίτες έχουν τα δικά τους σχέδια, ενώ οι ΗΠΑ συγκρούονται με Κίνα και Ρωσία για τα συμφέροντα τους.

Πρόκειται για ένα σκηνικό που προετοιμάζει το έδαφος για μια παγκόσμια σύγκρουση. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ