Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης Μοχάμαντ Σταγιέχ - Νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών σχηματίζεται από τον Μ. Αμπάς

Την πληροφορία μετέφερε ο σύμβουλος του παλαιστίνιου πρωθυπουργού, Abdul-Ilah Al-Atira.

Ενημερωμένες πηγές αποκάλυψαν ότι ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ετοιμάζεται να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα του πολέμου στη Γάζα, προτεραιότητα της οποίας θα είναι η ασφάλεια και η ανοικοδόμηση της Γάζας.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση ειδικών (τεχνοκρατών), όχι πολιτική κυβέρνηση. Την προεδρία του νέου κυβερνητικού σχήματος φέρεται να αναλαμβάνει ο επικεφαλής του Παλαιστινιακού Επενδυτικού Ταμείου, Μοχάμεντ Μουσταφά

Χθες, Κυριακή, παλαιστινιακή πηγή είπε στο Sky News Arabia ότι είναι πιθανό να σχηματιστεί μια νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση τεχνοκρατών πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Οι εξελίξεις αυτές συντείνουν στις πληροφορίες που ήθελαν τη Χαμάς να συμφωνεί , την περασμένη εβδομάδα, να σχηματιστεί μια τεχνοκρατική κυβέρνηση, αποστολή της οποίας είναι να ανοικοδομήσει τη Γάζα και να αποκαταστήσει την ασφάλεια σε αυτήν μετά τον πόλεμο.

Ο ανταποκριτής του Sky News Arabia είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις από το κίνημα της Χαμάς ότι συμφώνησε να σχηματίσει μια τεχνοκρατική κυβέρνηση.

Αποστόλη αυτής της κυβέρνησης ανεξάρτητων τεχνοκρατών θα είναι η διαχείριση της μεταβατικής φάσης, έως ότου διεξαχθούν εκλογές εάν η κατάσταση το επιτρέπει αργότερα.

Ο ανταποκριτής του Sky News Arabia μετέδωσε  επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Χαμάς θα αποδεχθεί καταρχήν την είσοδο στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό συνδέεται με έναν σαφή πολιτικό ορίζοντα που οδηγεί σε ένα παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ