Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Έπιασαν στον ύπνο τους Τούρκους κομάντο οι Κούρδοι-Νέα πλάνα από επιχείρηση που προκάλεσε τον θάνατο 61 Τούρκων στρατιωτών (Βίντεο)

Την ερχόμενη Κυριακή, το Gerîla TV θα μεταδώσει ολόκληρο το βίντεο μιας τρομερής κουρδικής επιχείρησης με την επωνυμία  “Κράνος” που διεξήχθη στο Βόρειο Ιράκ ( περιοχή Zap κατά τους Κούρδους) που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 61 στρατιωτών του τουρκικού στρατού.

Σήμερα, το τηλεοπτικό κανάλι Gerîla δημοσίευσε ένα μικρό μέρος των σκηνών και δήλωσε ότι ολόκληρες οι σκηνές της κουρδικής επιχείρησης  θα μεταδοθούν στις 11 Φεβρουαρίου στο κανάλι Gerîla TV και στο κανάλι Telegram.

Ντυμένοι ως ορεινοί καταδρομείς με όλον τον απαραίτητο οπλισμό και πυρομαχικά, Κουρδικά φαντάσματα μέσα στην πυκνή ομίχλη και το χιόνι, αιφνιδίασαν πλήρως τους Τούρκους, που δεν είχαν φρουρό στο μικρό καταυλισμό τους, ενώ πιθανότατα η επιχείρηση έλαβε χώρα νωρίς το πρωί, πιάνοντας τους Τούρκους στον ύπνο.

Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες νεκροί Τούρκοι κομάντος, οι οποίοι ανάγκασαν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Άγκυρας, να κάνει έκτακτη συνεδρίαση, μπροστά στο βάρος των απωλειών.

Το ακόμα πιο άσχημο για τους Τούρκους είναι ότι οι Κούρκοι ορεινοί καταδρομείς από φάνηκε ξεκάθαρα στο βίντεο, ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένοι για αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις, σκορπώντας τον όλεθρο στον τουρκικό στρατό, ρίχνοντας ταυτόχρονα το ηθικό δυνάμεων του σε Βόρειο Ιράκ και Συρία.

           
Συνέδριο Κούρδων στην Βρετανία ταρακουνά την Τουρκία

Η Κουρδική Λαϊκή Δημοκρατική Συνέλευση της Βρετανίας θα πραγματοποιήσει το 3ο Ετήσιο Κουρδικό Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο SOAS στις 15 Φεβρουαρίου, την 25η επέτειο από την παράδοση του Ηγέτη του Κούρδου Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία από διεθνή συνωμοσία.

Το ολοήμερο συνέδριο θα αποτελείται από τρεις συνεδρίες με τίτλο «Η πραγματικότητα της κρίσης στη Μέση Ανατολή; Τουρκία, Συρία, Ιράκ, Ιράν και γενικές περιφερειακές αξιολογήσεις», Οικοδόμηση της κοινωνικής ειρήνης στο μονοπάτι προς την ελευθερία των γυναικών», και λύση στο κουρδικό ζήτημα».

Το συνέδριο θα φιλοξενήσει ένα ευρύ φάσμα συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένου πρώην και νυν Βουλευτών, ακόμα και από την Βουλή των Λόρδων.

Ο Αγκίτ Αμάρα (Agit Amara), μέλος της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής του Συνεδρίου και εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Κουρδικής Λαϊκής Δημοκρατικής Συνέλευσης της Βρετανίας, δήλωσε ότι "η φετινή διάσκεψη θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας "Ελευθερία για τον Α.Οτσαλάν και μια πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα" που ξεκίνησε από τους φίλους του κουρδικού λαού παγκοσμίως στις 10 Οκτωβρίου 2023".

Μιλώντας ο ίδιος δήλωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για το συνέδριο που θα συγκεντρώσει σημαντικές προσωπικότητες.

Ο ίδιος τόνισε: «Διανύουμε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και ότι τα πολεμικά περιβάλλοντα στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη έχουν δημιουργήσει οικονομικές, οικολογικές και πολιτικές συστημικές κρίσεις. Στην πραγματικότητα, εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι η διέξοδος από κάθε χάος και κρίση περνά από τις ιδέες του αρχηγού Άπο ( Οτσαλάν).

Από αυτή την άποψη, θα συζητήσουμε για την περιοχή και τις αναδυόμενες κρίσεις, μιλώντας για τη Μέση Ανατολή, δηλαδή το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία, στο πρώτο μέρος της διάσκεψης.

Στη συνέχεια θα συζητήσουμε τον αγώνα των γυναικών με το σύνθημα «Jin, Jiyan, Azadi» (Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία) στον άξονα της ειρήνης".

Οι Κούρδοι ετοιμάζουν κράτος, το οποίο θα γίνει πραγματικότητα λόγω διεθνών πιέσεων πλέον, και η Άγκυρα το γνωρίζει καλά αυτό, και παίρνει και θα πάρει τα μέτρα της εντός Συρίας και Ιράκ.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξει η διεθνής κοινότητα για τα τουρκικά σχέδια; 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ