βομβαρδισμοί στη Συρία
Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκική εκδίκηση κατά του PKK/YPG-Εξαπέλυσαν μαζικές αεροπορικές επιδρομές πλήττοντας 24 κουρδικούς στόχους σε β. Ιράκ και Συρία (Βίντεο)

Οι τουρκικές επιθέσεις κατά των Κούρδων ανταρτών συνεχίζουν στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία. Πρόσφατες αναφορές περιγράφουν πως ο τουρκικός στρατός έπληξε 24 κουρδικούς στόχους στις περιοχές αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παίρνουν Εκδίκηση για το Μακελειό στην Τουρκική Βάση

Να σας υπενθυμίσουμε πως προχθές σας είχαμε ενημερώσει για μία κουρδική διείσδυση σε τουρκική στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ, μία διείσδυση η οποία κατέληξε στον θάνατο αρκετών Τούρκων στρατιωτών. Αν και αρχικές αναφορές εξηγούσαν πως σκοτώθηκαν 9 Τούρκοι στρατιώτες, μετέπειτα αποκαλύψεις πρότειναν πως ο πραγματικός αριθμός ήταν 14 νεκροί.

Τώρα, σε μία αποστολή που μοιάζει σαν εκδίκηση, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία την Κυριακή, ως αποτέλεσμα των οποίων καταστράφηκαν 24 κουρδικοί στρατιωτικοί στόχοι, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο άμυνας. Η Άγκυρα πρόσθεσε πως πολλοί Κούρδοι αντάρτες «εξουδετερώθηκαν».

Πιο αναλυτικά οι τουρκικές επιχειρήσεις λέγεται πως πραγματοποιήθηκαν στη βόρεια Συρία και στις περιοχές Μετίνα, Χακούρκ, Γκάρα, Άσος και Καντίλ του βόρειου Ιράκ στις 22:00 το βράδυ, ανέφεραν οι Τούρκοι σε επίσημη δήλωσή τους.

Σε μήνυμά του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, το τουρκικό υπουργείο άμυνας εξήγησε πως οι στόχοι περιλάμβαναν σπηλιές, καταφύγια, οχυρά, αποθήκες και υποδομές παραγωγής φυσικού αερίου.

Το Υπόβαθρο

Φυσικά στόχος των τουρκικών επιχειρήσεων ήταν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο ευθύνονταν για την προχθεσινή επίθεση στην τουρκική στρατιωτική βάση του βόρειου Ιράκ. Οι τουρκικές δυνάμεις είχαν ενορχηστρώσει την επιχείρηση Operation Claw-Lock στο παρελθόν στην περιοχή το βόρειου Ιράκ, ειδικά για να εξοντώσουν τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Η Τουρκία βέβαια δεν έχει περιοριστεί μόνο εκεί. Έχει εξαπολύσει επιθέσεις κατά της κουρδικής οργάνωσης Κουρδικές Ομάδας Λαϊκής Προστασίας (YPG) και στη Συρία, αφού θεωρεί την εν λόγω ομάδα μέρος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να τονίσουμε επίσης πως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συγκρούσεις με τους Τούρκους είχαν ξεκινήσει το 1984 και ακόμη το κλίμα είναι ιδιαίτερα θερμό με συνεχείς εμπλοκές. 

Ο τουρκικός λαός παραπονιέται διαρκώς για αμερικανική υποστήριξη των Κούρδων, παρά το γεγονός πως η Ουάσιγκτον εμφανίζεται ο σύμμαχος της Άγκυρας στην διεθνή σκηνή. Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι οι Κούρδοι θα είχαν αφανιστεί χωρίς την αμερικανική βοήθεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...