Γάζα
Μέση Ανατολή

Γάζα: Χειρουργός εκτιμά ότι 900 παιδιά έχουν ακρωτηριαστεί - Επεμβάσεις χωρίς αναισθητικό

Ο Βρετανο-παλαιστίνιος χειρουργός που περιέθαλψε ασθενείς σε νοσοκομεία της Γάζας μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, είπε πως «εκτίμησή μου είναι ότι υπάρχουν 700 έως 900 παιδιά με ακρωτηριασμούς άκρων, σε ορισμένα από αυτά έχουν υποστεί πολλαπλούς ακρωτηριασμούς άκρων».

Ο χειρουργός μιλώντας στο CNNiπρόσθεσε ότι ένιωθε ένοχος που έφυγε αφήνοντας πίσω του τους συναδέλφους του, ορισμένοι από τους οποίους πλέον, έχουν σκοτωθεί.

Απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων ότι η Χαμάς είχε κέντρο διοίκησης κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα.

«Δουλεύω στο νοσοκομείο στη Σίφα σε κάθε πόλεμο από το 2009», είπε, προσθέτοντας ότι το 2014 η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού τους ενημέρωσε ότι το Ισραήλ είχε απειλήσει να βομβαρδίσει το νοσοκομείο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη Γάζα.

«Σε καμία πτέρυγα –ακόμα και όταν έπρεπε να πάω στο περίφημο ακτινολογικό τμήμα με τις αξονικές τομογραφίες και τις μαγνητικές τομογραφίες– δεν έχω δει ποτέ καμία ένδειξη ότι υπήρχε κάτι άλλο πέρα από το τυπικό, ελάχιστα λειτουργικό, τριτοκοσμικό, κρατικό νοσοκομείο» είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ