Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Οι Αμερικανοί ξέρουν τι έρχεται με Τουρκία-Ιράν-Βρετανικό ΜΜΕ: Ο στρατός των ΗΠΑ προμηθεύει κρυφά όπλα το Ισραήλ μέσω Κύπρου

Οι Τούρκοι μόλις έμαθαν εδώ και ημέρες, (διότι το έμαθαν), τις ακριβείς δυνάμεις και το προσωπικό, ΗΠΑ και Βρετανίας που βρίσκονται στο νησί της Κύπρου, και το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να βγάλουν τον στόλο τους κοντά στην Βόρεια Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άγκυρα, γνωρίζει ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο ήδη επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με ειδική εγκατάσταση κοντά στην βάση του Ακρωτηρίου, ενώ βρετανικό ΜΜΕ αποκαλύπτει ότι ειδική μονάδα παρακολούθησης βρίσκεται στο νησί, με στόχο την Μέση Ανατολή και την Τουρκία φυσικά.   

Την ίδια περίοδο ο Ερντογάν απειλεί το Ισραήλ για τις επιχειρήσεις στην Γάζα που έχουν στοιχίσει την ζωή σε δεκάδες χιλιάδες άτομα, σε μια προσπάθεια να κάνει τα πάντα για να πατήσει το πόδι του Τούρκος στρατιώτης σε αυτήν.

Το σκηνικό είναι εκρηκτικό, ενώ στην γωνία παραμονεύει το Ιράν καθώς Συρία και Ιράκ έχουν γίνει το “ γήπεδο” που θα λάβει χώρα μια σύγκρουση μαζί με την Ανατολική Μεσόγειο.  

Γιατί οι ΗΠΑ μετέφεραν όπλα στην Κύπρο και τι αναμένουν στην περιοχή;     

Βρετανική ιστοσελίδα αποκαλύπτει ότι “οι ΗΠΑ μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ από όλη την Ευρώπη χρησιμοποιώντας την τεράστια αεροπορική βάση της Βρετανίας στην Κύπρο, αλλά το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας αρνείται να ανακοινώσει απόρρητες πληροφορίες για αυτές τις πτήσεις".

Η βρετανική βάση στην Κύπρο έχει γίνει διεθνής στρατιωτικός κόμβος που υποστηρίζει την εκστρατεία βομβαρδισμού του Ισραήλ στη Γάζα

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πραγματοποιεί πτήσεις μεταφοράς από τις τεράστιες βάσεις της στη Γερμανία, την Τουρκία και την Ισπανία στη βάση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, κρίσιμο οπλισμό για λογαριασμό του Ισραήλ”.

Η έγκριτη ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι πάνω από 40 μεταφορικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, 20 βρετανικά μεταγωγικά αεροσκάφη και επτά βαρέα μεταγωγικά ελικόπτερα έχουν πετάξει στην βάση της RAF στο Ακρωτήρι στην Κύπρο, μεταφέροντας εξοπλισμό, όπλα και δυνάμεις.

Το Ακρωτήρι είναι εδώ και καιρό ο σταθμός για τις βρετανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις εκστρατείες βομβαρδισμών στη Μέση Ανατολή. Βρίσκεται 180 μίλια από το Τελ Αβίβ με διάρκεια πτήσης 40 λεπτά.
Περίπου οι μισές πτήσεις των ΗΠΑ λέγεται ότι «παρέχουν στρατιωτική βοήθεια».

Η ίδια βρετανική ιστοσελίδα αναφέρει ότι αυτά τα αμερικανικά όπλα και ο απόρρητος εξοπλισμός πιθανότατα παραδίδονται στο Ισραήλ από αμερικανικές βάσεις στην Τουρκία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Έχουμε συνεχείς πτήσεις μεταγωγικών αεροσκαφών C-17A Globemaster, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν 134 άτομα προσωπικό και πολλούς τύπους στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης Abrams και ελικοπτέρων Black Hawk.

Τα αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώνονται στην αεροπορική βάση Nevatim, που βρίσκεται στο νότιο Ισραήλ κοντά στην έρημο Negev, ανέφερε επίσης η Haaretz.

Επιπλέον, τα αμερικανικά αεροσκάφη που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ μετέφεραν, μεταξύ άλλων, τεθωρακισμένα οχήματα.

Ένας εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Ανάπτυξης αρνήθηκε να αποκαλύψει τις πληροφορίες, λέγοντας στο Declassified: «Σε απάντηση στην κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα, εργαζόμαστε με διεθνείς εταίρους για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης, την ενίσχυση της σταθερότητας και την υποστήριξη των ανθρωπιστικών προσπαθειών στην περιοχή. Οποιαδήποτε χρήση των βάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι σύμφωνη με αυτούς τους στόχους».

“Πιστεύεται ότι η βρετανική κυβέρνηση γνωρίζει τι υπάρχει στα αμερικανικά αεροσκάφη, ενώ εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε πρόσφατα στο κοινοβούλιο: «Θα απαιτείται εξουσιοδότηση του ΗΒ για οποιεσδήποτε επιχειρήσεις [ΗΠΑ] που περιλαμβάνουν τη χρήση των Περιοχών Κυρίαρχων Βάσεων» στην Κύπρο.

Ο αποχαρακτηρισμένος εγγράφου πρόσφατα αποκάλυψε ότι 33 στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πετάξει από το Ακρωτήρι στο Τελ Αβίβ από τις 11 Οκτωβρίου, μεταξύ άλλων κάθε μέρα για δύο εβδομάδες.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει μια «Ανακοίνωση τύπου D», το οποίο είναι αίτημα προς τα μέσα ενημέρωσης να μην δημοσιεύουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν την «εθνική ασφάλεια», με στόχο να αποτρέψει τον βρετανικό Τύπο από το να αναφέρει τον ρόλο της SAS στη Γάζα.

Η φύση της παρουσίας του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στην Κύπρο καλύπτεται από μυστικότητα.

Η βρετανική κυβέρνηση εμπόδισε βουλευτές να κάνουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη δραστηριότητα στη RAF Ακρωτήρι, την τεράστια αεροπορική βάση της στην Κύπρο, μπορεί να αποκαλύψει το Declassified.

Το μπλοκάρισμα όλων των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων από βουλευτές είναι μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση. Τα κυβερνητικά τμήματα αρνούνται συνήθως να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με στρατιωτικές επιχειρήσεις για λόγους «εθνικής ασφάλειας», αλλά το μπλοκάρισμα όλων των ερωτήσεων από εκλεγμένους βουλευτές υπερβαίνει κατά πολύ το συνηθισμένο επίπεδο μυστικότητας της κυβέρνησης.

Η βρετανική ιστοσελίδα αποκάλυψε ότι η RAF έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 πτήσεις στρατιωτικής μεταφοράς προς το Τελ Αβίβ από τότε που το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τη Γάζα. Το Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να μας δώσει οποιαδήποτε λεπτομέρεια για το φορτίο ή το προσωπικό στις πτήσεις.

Η Βρετανία έχει δύο «Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων» στην Κύπρο, την Δεκέλεια στα ανατολικά του νησιού και το Ακρωτήρι στα δυτικά, οι οποίες είναι μεγάλες, άκρως μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις πληροφοριών που αποτελούν το 3% της χερσαίας έκτασης του νησιού.

Η USAF είχε μια βάση στο βρετανικό έδαφος στην Κύπρο για σχεδόν μισό αιώνα, αλλά το μέγεθός της κρατούνταν μυστικό για καιρό από το κοινό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ επεκτείνουν την ανάπτυξή τους στο Ακρωτήρι και κατασκευάζουν μια νέα εγκατάσταση 147 δωματίων σε έκταση 1,5 στρεμμάτων για να στεγάσει το προσωπικό τους.

Βρετανική ιστοσελίδα αποκάλυψε επίσης ότι μια κατασκοπευτική δύναμη των ΗΠΑ, η 1η Εκστρατευτική Μοίρα Αναγνώρισης (ERS), έχει αναπτυχθεί μόνιμα στη βρετανική βάση παρά το γεγονός ότι το Πεντάγωνο ισχυρίζεται ότι έχει μόνο έναν αεροπόρο στην Κύπρο.

Αυτή η μοίρα είναι η παλαιότερη ιπτάμενη μονάδα του αμερικανικού στρατού και είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση όλων των πληρωμάτων πληροφοριών και αναγνώρισης σε μεγάλο ύψος για το κατασκοπευτικό αεροπλάνο U-2, το οποίο αρχικά χειριζόταν η CIA.

Το ERS, το οποίο εδρεύει στην αεροπορική βάση Beale στην Καλιφόρνια, πραγματοποιεί επίσης 2.400 ώρες αποστολών «υποστηρίξεως μάχης» ετησίως με το RQ-4 Global Hawk, ένα drone παρακολούθησης που κατασκευάζεται από την αμερικανική εταιρεία όπλων Northrop Grumman. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο ότι η μοίρα, που εδρεύει 230 μίλια από τη Γάζα, παρέχει πληροφορίες ή υποστήριξη μάχης για να βοηθήσει τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Είναι λοιπόν εύλογο το ερώτημα. Όλα αυτά τα οπλικά συστήματα τα δίνουν οι ΗΠΑ για την Χαμάς και την Χεζμπολάχ ή αφορούν πιθανή ανάφλεξη του Ισραήλ με Ιράν και Τουρκία;  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...