Μέση Ανατολή

Παρότρυνση Χαμενεΐ σε μουσουλμανικά κράτη: «Διακόψτε τους πολιτικούς δεσμούς με το Ισραήλ»

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ παρότρυνε σήμερα τα μουσουλμανικά κράτη «τουλάχιστον να διακόψουν τους πολιτικούς δεσμούς τους με το Ισραήλ για μία περιορισμένη χρονική περίοδο», όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, λίγες εβδομάδες μετά το κάλεσμα του Ιράν για ένα ισλαμικό εμπάργκο πετρελαίου και τροφίμων κατά του Ισραήλ.

Στη διάρκεια μιας κοινής διάσκεψης μεταξύ των μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ (11 Νοεμβρίου) οι μουσουλμανικές χώρες δεν συμφώνησαν για την επιβολή κυρώσεων ευρείας κλίμακας κατά του Ισραήλ, όπως είχε ζητήσει ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απειλούν ξανά οι Χούτι: Στόχος μας τα ισραηλινά πλοία

Οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούτι της Υεμένης θα στοχοθετούν όλα τα πλοία που ανήκουν ή διαχειρίζονται ισραηλινές εταιρείες ή φέρουν σημαία Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός τους Γιάχια Σάρια, σύμφωνα με λογαριασμό τους στο Telegram.
Ο εκπρόσωπος των ανταρτών Χούτι κάλεσε όλες τις χώρες να αποσύρουν τους πολίτες τους που εργάζονται στα πληρώματα αυτών των πλοίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ