Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ο Σίσι κάνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και ο Ερντογάν ζητά διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, έκανε σήμερα στη έκκληση για άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς «χωρίς περιορισμούς ή προϋποθέσεις» μιλώντας στη Σύνοδο του Ριάντ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ενώ την ίδια ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη.

«Οι πολιτικές συλλογικής τιμωρίας των ανθρώπων στη Γάζα… είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με την αυτοάμυνα ή άλλους ισχυρισμούς. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως», πρόσθεσε ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην ομιλία του στην έκτακτη κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Για κατάπαυση πυρός μίλησε πάντως και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο που έχει κεντρικό θέμα τον πόλεμο Ισραήλ Χαμάς, που έχει τυλίξει στις φλόγες τη Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη δική του ομιλία στη σύνοδο κορυφής του Ριάντ, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι θα πρέπει να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους.

«Αυτό που χρειαζόμαστε στη Γάζα δεν είναι παύσεις μερικών ωρών, μάλλον χρειαζόμαστε μόνιμη κατάπαυση του πυρός», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ