Iron Dome εν δράσει
Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Παρά λίγο να ρίξει επιβατικό αεροπλάνο στο Τελ Αβίβ η Χαμάς-Ρουκέτες στόχευσαν όλο το κεντρικό Ισραήλ και "τρύπησαν" το Iron Dome

Η κλιμάκωση της σύρραξης μεταξύ της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς και του Ισραήλ έχει επιφέρει κάποιες πολύ σημαντικές επιπτώσεις στο εβραϊκό κράτος και φυσικά ολέθριες επιπτώσεις στον παλαιστινιακό θύλακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι Γίνεται στο Τελ Αβίβ;

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με αναφορές των τελευταίων ωρών, ανακοινώθηκε πως ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες εναέριας επιδρομής στο κεντρικό Ισραήλ.

Ένα μπαράζ εκτοξεύσεων ρουκετών φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε από την Λωρίδα της Γάζας, κατά πάσα πιθανότητα από τους μαχητές της Χαμάς, έναντι της ισραηλινής πόλης Τελ Αβίβ. Οι περισσότερες ρουκέτες ειπώθηκε πως έπεσαν στη θάλασσα, ενώ οι υπόλοιπες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ως αποτέλεσμα της εισερχόμενης επίθεσης στα περίχωρα του Τελ Αβίβ, ένα κτήριο ιδιωτικής κατοικίας υπέστη ζημιά από ένα απευθείας πλήγμα που δέχθηκε. Η ρουκέτα της Χαμάς λέγεται πως δεν πυροδοτήθηκε, ωστόσο διέλυσε την οροφή του κτηρίου. Οι κάτοικοι του εν λόγω κτηρίου λέγεται πως βρίσκονται τώρα στο νοσοκομείο. Τα συντρίμμια πυρομαχικών έχουν απλωθεί σε μία εκτενή έκταση γης.

Προηγουμένως, ένα επιβατικό αεροπλάνο της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας El Al λέγεται πως στοχεύθηκε από πυρά ρουκετών όσο προσγειώνονταν στο Τελ Αβίβ. Αυτό ανέφερε συγκεκριμένα το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 5.

Λίγο νωρίτερα το ίδιο κανάλι είχε αναφέρει πως οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ανακοίνωσαν την κατάληψη ενός οχυρού της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Η αντίσταση της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης είναι ισχυρή κατά μήκος όλου του μετώπου.

Τέλος, νέες αναφορές προτείνουν πως η κατάσταση στο βόρειο Ισραήλ μεταξύ των συνόρων του εβραϊκού κράτους και του Λιβάνου θερμαίνεται επικίνδυνα πολύ, αφού οι βομβαρδισμοί και τα πυρά πυροβολικού δεν έχουν σταματήσει ακόμη. Το ρωσικό κανάλι μεταδίδει την είδηση πως οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις σκοπεύουν να στείλουν επιπρόσθετες δυνάμεις στα σύνορα, έτσι ώστε να αποκρούσουν πιθανή επίθεση από τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Δηλώσεις από τον Πρώην Υπουργών Εξωτερικών του Ιράν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το Clash Report του X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, ο πρώην υπουργός εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ προέβη σε κάποιες ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

«Έχουμε κουράσει τον λαό μας με το να είμαστε περισσότερο Παλαιστίνιοι από τους ίδιους τους Παλαιστίνιους. Η λύση, όπως αναφέρει το σύνταγμά μας, είναι το Ιράν να υπερασπιστεί τους καταπιεσμένους αλλά όχι να πολεμήσει για αυτούς. Ο κόσμος πρέπει να αποδεχθεί το γεγονός πως πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους [των Παλαιστίνιων], αλλά όχι να σκοτώσουμε στρατιώτες υπερασπίζοντάς τα» τόνισε ο πολιτικός της χώρας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της έντασης στη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ