Εκπρόσωπος Ταξιαρχιών Αλ Κασσάμ και κατεστραμμένο ισραηλινό άρμα.
Ένοπλες Συρράξεις

Είναι βαρύ το τίμημα για τους Ισραηλινούς; Ταξιαρχίες Αλ Κασσάμ: "Καταστρέψαμε 28 άρματα σε 48 ώρες-Συνολικά 100 οχήματα έχουν διαλυθεί"

Νέες δηλώσεις από τον Αμπού Ουμπεϊντέ (Abu Ubeyde), τον εκπρόσωπο των ταξιαρχιών Αλ Κασσάμ, δηλαδή την στρατιωτική πτέρυγα της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, αναφέρουν πως ο ισραηλινός στρατός έχει υποστεί βαριές απώλειες.

«Καταστρέψαμε 27 ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα μόνο τις τελευταίες 48 ώρες» αποκάλυψε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δηλώσεις του Εκπροσώπου των Ταξιαρχιών Αλ Κασσάμ

Πιο συγκεκριμένα, όσο ο συνολικός αριθμός απωλειών φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τους 10 χιλιάδες στη Γάζα, νέες δηλώσεις δημοσιεύθηκαν από τον εκπρόσωπο των Ταξιαρχιών Αλ Κασσάμ της Χαμάς, ονόματι Ουμπεϊντέ.

Μέσω του καναλιού του στο Telegram και όσο οι συγκρούσεις συνεχίζονται μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού στην λωρίδα, ο Ουμπεϊντέ δήλωσε πως κατά τις τελευταίες 48 ώρες, οι μαχητές του κατέστρεψαν μερικώς ή ολοκληρωτικά 27 ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα. Παράλληλα, πρόσθεσε πως επιτέθηκαν ισραηλινές δυνάμεις με δεκάδες οβίδες όλμων και συμμετείχαν σε μάχες σώμα με σώμα με τους Ισραηλινούς, προκαλώντας βαριές απώλειες.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις δηλώσεις του Ουμπεϊντέ.

Αν και ο αριθμός των τεθωρακισμένων απωλειών του ισραηλινού στρατού δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, είναι σίγουρο πως μία επιχείρηση όπως η χερσαία εισβολή των Ισραηλινών στην Γάζα είναι αναπόφευκτο να επιφέρει πολλές απώλειες στην επιτιθέμενη δύναμη εξαιτίας της φύσεως του αστικού πολέμου και συγκεκριμένα του ανταρτοπόλεμου.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα είναι ευάλωτα σε τέτοιες συνθήκες, μιας και μπορούν κυριολεκτικά να ανατιναχθούν από έναν και μόνο εχθρικό στρατιώτη. Οι υπόγειες κρυψώνες και τούνελ της Χαμάς δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τον ισραηλινό στρατό.

Οι Συνολικές Απώλειες του Ισραηλινού Στρατού

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κασσάμ της Χαμάς που δημοσιεύθηκε εχθές Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, οι Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν καταστρέψει μερικώς ή ολοκληρωτικά 98 τεθωρακισμένα οχήματα του ισραηλινού στρατού από τότε που ξεκίνησε η χερσαία εισβολή της Ιερουσαλήμ στη Λωρίδα της Γάζας στις 27 Οκτωβρίου.

Μέσα σε αυτά τα οχήματα περιλαμβάνονται κύρια άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μάχης πεζικού, ακόμη και μπουλντόζες του ισραηλινού σώματος μηχανικού που καταστρέφουν τις υπόγειες υποδομές της Χαμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ισραηλινοί δεν έχουν προβεί σε δημόσιες δηλώσεις σχετικά με τις επίσημες απώλειες κατά την εισβολή, οπότε το παραπάνω νούμερο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασσάμ σημείωσαν πως ένα από τα αποτελεσματικότερα όπλα τους είναι οι αντιαρματικές ρουκέτες Yasin-105, ενώ στο οπλοστάσιό τους βρίσκονται και αρκετά drones καμικάζι Al-Zawari και όλμοι μικρής εμβέλειας, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συνήθως κατά συγκεντρώσεις ισραηλινών στρατευμάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ