Νετανιάχου και Πούτιν
Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Τηλεφώνημα "κορυφής" μεταξύ Νετανιάχου-Πούτιν για Γάζα! "Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους εξοντώσουμε όλους" είπε ο Ισραηλινός

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το απόγευμα της Δευτέρας και «ξεκαθάρισε πως το Ισραήλ δέχθηκε επίθεση από άθλιους και απάνθρωπους δολοφόνους και πως ξεκίνησε πόλεμο αποφασισμένο και ενωμένο και δεν θα τον σταματήσει μέχρι να καταστρέψει τις στρατιωτικές και κυβερνητικές δυνατότητες της Χαμάς» δήλωσε το γραφείο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συζήτηση «Κορυφής»

Πιο συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε τηλεφωνική συζήτηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να σταματήσει την επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας μέχρι να καταστρέψει ολοκληρωτικά τις στρατιωτικές και κυβερνητικές δυνατότητες της οργάνωσης Χαμάς, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ο Νετανιάχου μίλησε με τον Πούτιν το απόγευμα της Δευτέρας και «ξεκαθάρισε πως το Ισραήλ δέχθηκε επίθεση από άθλιους και απάνθρωπους δολοφόνους και πως λόγου αυτού ξεκίνησε πόλεμο αποφασισμένο και ενωμένο, πόλεμο που δεν θα σταματήσει μέχρι να καταστρέφει κάθε κυβερνητική και στρατιωτική δυνατότητα της Χαμάς» ανέφερε το γραφείο του σε δήλωσή του.

Το Κρεμλίνο είχε δηλώσει νωρίτερα την Δευτέρα πως ο Πούτιν και ο Νετανιάχου συζήτησαν για την κλιμάκωση της σύρραξης μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια για τους Ισραηλινούς που σκοτώθηκαν, ενώ δήλωσε πως αποδοκιμάζει και καταδικάζει αυστηρά κάθε δράση που στοχεύει αμάχους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Αυτό ανέφερε το Κρεμλίνο σε δήλωσή του.

Ο Ρώσος ηγέτης λέγεται επίσης πως ενημέρωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για τις δράσεις που λαμβάνει η Μόσχα ώστε να βοηθήσει στην σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή, αποτρέποντας περαιτέρω κλιμάκωση της βίας και αποφεύγοντας μία ανθρωπιστική καταστροφή στην Γάζα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ ενημερώθηκε για τα σημαντικότερα σημεία των τηλεφωνικών συζητήσεων που είχε ο Πούτιν με τους ηγέτες της Παλαιστίνης, της Αιγύπτου, του Ιράν και της Συρίας την Δευτέρα.

Ο επικεφαλής της Μόσχας δήλωσε επίσης πως η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει στην λήξη της σύρραξης με διπλωματικό διακανονισμό, σύμφωνα με την δήλωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας. Βέβαια εκτιμούμε πως ο Νετανιάχου δεν τρέφει κανένα ενδιαφέρον για ένα τέτοιο σενάριο, αφού φαίνεται διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει κάθε στρατιωτικό μέσο που έχει στην κατοχή του ο ισραηλινός στρατός για να εξαφανίσει κάθε μαχητή της Χαμάς από προσώπου γης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...