Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ιράν: Κρατούμενες έβαλαν φωτιά στις φυλακές καίγοντας τα ρούχα τους

Φωτιά σε πτέρυγα της φυλακής Καρτσάκ στο Ιράν έβαλαν κρατούμενες καίγοντας τα ρούχα τους, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να προβαίνουν στην άμεση κατάσβεσή της, προτού σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, οι κρατούμενες, που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, με τον τρόπο διαμαρτυρήθηκαν κατά της διεύθυνσης της φυλακής.

Δεν είναι σαφές αν το περιστατικό συνδέεται με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά την πρώτη επέτειο του θανάτου της Μαχσά Αμίνι κατά την κράτησή της για παραβίαση των ενδυματολογικών κανόνων που επιβάλλονται στις γυναίκες στο Ιράν.

Η οργάνωση Kurdistan Human Rights Network ανακοίνωσε νωρίτερα το Σάββατο (16/9) ότι κρατούμενες προχώρησαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην φυλακή Καρτσάκ για την επέτειο του θανάτου της Μαχσά Αμίνι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...