Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ιράν: Κρατούμενες έβαλαν φωτιά στις φυλακές καίγοντας τα ρούχα τους

Φωτιά σε πτέρυγα της φυλακής Καρτσάκ στο Ιράν έβαλαν κρατούμενες καίγοντας τα ρούχα τους, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να προβαίνουν στην άμεση κατάσβεσή της, προτού σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, οι κρατούμενες, που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, με τον τρόπο διαμαρτυρήθηκαν κατά της διεύθυνσης της φυλακής.

Δεν είναι σαφές αν το περιστατικό συνδέεται με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά την πρώτη επέτειο του θανάτου της Μαχσά Αμίνι κατά την κράτησή της για παραβίαση των ενδυματολογικών κανόνων που επιβάλλονται στις γυναίκες στο Ιράν.

Η οργάνωση Kurdistan Human Rights Network ανακοίνωσε νωρίτερα το Σάββατο (16/9) ότι κρατούμενες προχώρησαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην φυλακή Καρτσάκ για την επέτειο του θανάτου της Μαχσά Αμίνι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποχωρούν τρέχονταςαπό την Σουβέιντα-Οι Δρούζοι ξεβράκωσαν στρατιώτες του Αλ Τζολάνι (Νέα Βίντεο)

Κλαίνε οι Τζιχαντιστές από την ήττα τους στην Ν.Συρία-Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποχωρούν κακήν κακώς από τη...