Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ βομβάρδισε παρατηρητήριο της Χαμάς στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε ένα αεροπορικό πλήγμα στη Γάζα, σε απάντηση για τις ταραχές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα σύνορα, όπου τραυματίστηκαν πολλοί Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Το πλήγμα αυτό ήταν το πρώτο από τις αρχές Ιουλίου, όταν το Ισραήλ απάντησε σε ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας με αφορμή τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι στόχος ήταν «μια θέση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας». Ένας εκπρόσωπός του διευκρίνισε ότι στοχοθετήθηκε μια ζώνη όπου είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα πολλοί Παλαιστίνιοι, κοντά στη μεθοριακή διάβαση του Κάρνι, η οποία παραμένει κλειστή.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας από τη Γάζα είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το Ισραήλ «βομβάρδισε ένα παρατηρητήριο της αντίστασης στα ανατολικά της πόλης της Γάζας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του AFP που ήταν παρών στη διαδήλωση, είδε Παλαιστίνιους να εκτοξεύουν πέτρες και βόμβες μολότοφ στις ισραηλινές δυνάμεις, στην άλλη πλευρά των συνόρων. Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από σφαίρες. Πυκνός μαύρος καπνός κάλυψε την περιοχή όταν οι Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε ελαστικά.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι συνολικά 12 Παλαιστίνοι τραυματίστηκαν σε διάφορες συγκεντρώσεις κατά μήκος των συνόρων.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι εκτοξεύτηκαν «πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί» εναντίον των στρατιωτών, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ