Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Το Ισραήλ ανακάλυψε 16 τόνους ειδικού υλικού κατασκευής πυραύλων που μεταφέρονταν από Τουρκία σε Γάζα

Η τελωνειακή αρχή του Ισραήλ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι βρήκε 16 τόνους υλικού που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή πυραύλων κατά τη διάρκεια επιθεώρησης φορτίου από την Τουρκία με προορισμό τη Γάζα.

Η ισραηλινή τελωνειακή αρχή είπε ότι σταμάτησε για έλεγχο τον Ιούλιο δύο εμπορευματοκιβώτια που μετέφεραν 54 τόνους από αυτά που υποτίθεται ότι ήταν σάκοι με γύψο.

Μια εργαστηριακή δοκιμή επιβεβαίωσε ότι (16 τόνοι) σε ειδικές σακούλες περιείχαν χλωριούχο αμμώνιο, πρόσθεσαν οι Ισραηλινοί, το οποίο θα χρησιμοποιούνταν από ομάδες στη Γάζα "για την παραγωγή ρουκετών που θα εκτοξεύονταν προς το Ισραήλ".

Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δήλωσαν ισραηλινές πηγές στους Times of Israel την Πέμπτη.

Δεν δόθηκε ημερομηνία για τη συνάντηση μεταξύ των ηγετών, οι οποίοι θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα για την ετήσια διάσκεψη υψηλού επιπέδου του παγκόσμιου οργανισμού. Ο Νετανιάχου αναμένεται να φτάσει στη Νέα Υόρκη την Τρίτη.

Στη Γάζα, ο εκπρόσωπος της Χαμάς Χαζέμ Κασέμ χαρακτήρισε την ισραηλινή έκθεση ως «ψέματα».
«Οι Ισραηλινοί ψεύδονται ως πρόσχημα για να σφίξουν ακόμα πιο πολύ τον αποκλεισμό στη Γάζα», είπε ο Κασέμ.

Η Γάζα φιλοξενεί περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που ζουν σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου.

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Yahya Sinwar, το 2021 είχε προειδοποιήσει ότι η τρομοκρατική οργάνωση έχει 10.000 τρομοκράτες εντός Ισραήλ, οι οποίοι είναι «έτοιμοι να ανταποκριθούν» σε περίπτωση ανάγκης.

Το καθεστώς Ερντογάν εξακολουθεί να στηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς με όλους τους τρόπους, καθιστώντας την Τουρκία κυριολεκτικά ορμητήριο της, παρέχοντας τη δυνατότητα ευόδωσης των στρατιωτικών και οικονομικών στόχων της.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς  από το τουρκικό έδαφος σχεδιάζουν επιθέσεις και σκοτώνουν Ισραηλινούς σε μια προσπάθεια να καταστρέψουν το εβραϊκό κράτος. Αυτοί οι τρομοκράτες απολαμβάνουν το προνόμιο της τουρκικής υπηκοότητας, υιοθετώντας τουρκικά ονόματα, ταξιδεύουν διεθνώς με τα τουρκικά διαβατήριά τους, ανοίγουν τουρκικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, λειτουργούν υπό την κάλυψη τουρκικών εταιρειών ή γραφείων και ξεπλένουν εκατομμύρια δολάρια.

Τέλος οι ηγέτες της Χαμάς γίνονται δεκτοί από τον Πρόεδρο της Τουρκίας σε επίσημες συναντήσεις μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και μιλούν σε συνέδρια του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

Η Τουρκία φαίνεται να είναι η κύρια σανίδα σωτηρίας για τους τρομοκράτες της Χαμάς. Αυτή η συμμαχία φαίνεται να πηγάζει από την ιδεολογική σχέση μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της Χαμάς, όπως δήλωσε ανοιχτά ο Ερντογάν το 2017.

Με μια συμφωνία με την Λιβύη και μία με την Παλαιστίνη, η Τουρκία αναζητά εναγωνίως να βρει νομικά “ερείσματα” για την δημιουργία τετελεσμένων, στην προσπάθεια δημιουργίας της αποκαλούμενη Γαλάζιας Πατρίδας.

Μέχρι τότε όμως θα έχουμε σαφώς εξελίξεις στην περιοχή μας από τον διεθνή παράγοντα που δεν επιθυμεί τα σχέδια αυτά σε καμία περίπτωση.     

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...