Μέση Ανατολή

Δυτική όχθη: Ένας νεκρός Εβραίος από πυρά Παλαιστινίων

Ο άτυχος 30χρονος πυροβολήθηκε ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του.

Ένοπλοι σκότωσαν Εβραίο έποικο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα, όπως ανέφεραν οι ισραηλινές αρχές, και παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση που συνδέεται με την παράταξη Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την ευθύνη.

Η Δυτική Όχθη, ένα από τα εδάφη όπου οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν να ιδρύσουν το κράτος τους, έχει δει μια απότομη αύξηση της βίας από τον Μάρτιο του 2022, με το Ισραήλ να εντείνει τις στρατιωτικές εφόδους έπειτα από ένα κύμα επιθέσεων στους δρόμους των πόλεών της.

Ο κάτοικος του οικισμού Χερμές, περίπου έξι χλμ. από τα σύνορα της Δυτικής Όχθης με το Ισραήλ, πυροβολήθηκε ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του εκεί κοντά, ανέφερε σε μια δήλωση ο ηγέτης των εποίκων Γιόσι Νταγκάν.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ δήλωσε πως έρευνες είναι σε εξέλιξη για τη σύλληψη των ενόπλων. Οι συνδεόμενες με τη Φάταχ Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα ανεφεραν ότι πραγματοποίησαν την επίθεση για να εκδικηθούν τον θάνατο Παλαιστινίων από το Ισραήλ.

"Αυτή και άλλες επιχειρήσεις που θα έρθουν, δεν θα είναι η τελική απάντηση προκειμένου να καταπραϋνθεί ο πόνος μας για τον θάνατο των μαρτύρων μας. Ο πόνος μας είναι μεγαλύτερος, έτσι είναι και η εκδίκησή μας", ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι Ταξιαρχίες.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...