Μέση Ανατολή

Συρία: Ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν προσκάλεσε τον Άσαντ στην αραβική σύνοδο

Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας προσκάλεσε τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ, στην προσεχή αραβική σύνοδο κορυφής που αναμένεται να διεξαχθεί στις 19 Μαΐου στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε σήμερα η συριακή προεδρία.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μία ημέρα αφότου ο Αραβικός Σύνδεσμος επανέφερε τη Συρία στους κόλπους του, απ΄όπου είχε αποκλειστεί το 2011 μετά τη λαϊκή εξέγερση που εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αρχηγός του κράτους «έλαβε πρόσκληση από τον βασιλιά Σαλμάν» προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο που πραγματοποιείται φέτος στην Τζέντα, στη δυτική Σαουδική Αραβία, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η συριακή προεδρία.

«Η διεξαγωγή της προσεχούς συνόδου κορυφής στη Σαουδική Αραβία θα ενισχύσει την κοινή αραβική δράση», δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος. Η πρόσκληση διαβιβάστηκε από τον πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας στην Ιορδανία, Νάγεφ αλ-Σουντάιρι.

Ο επικεφαλής του συριακού κράτους είχε συμμετάσχει για τελευταία φορά το 2010 στην ετήσια σύνοδο κορυφής του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών, που είχε διεξαχθεί στη Σύρτη στη Λιβύη, προτού εξοστρακιστεί από τους ομολόγους του.

Η Σαουδική Αραβία και η Συρία ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι ξανανοίγουν τις διπλωματικές αντιπροσωπείες τους έπειτα από έντεκα χρόνια διακοπής των σχέσεων.

Η πλούσια πετρελαϊκή μοναρχία του Κόλπου προσέγγισε πρόσφατα τη Συρία καθώς και το Ιράν, σημαντικό υποστηρικτή του Άσαντ.

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, επικεφαλής των χωρών του Κόλπου και με σημαντικό βάρος στην περιοχή, ελήφθη δύο ημέρες μετά την επανεισδοχή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο, που ανακοινώθηκε την Κυριακή στο Κάιρο.

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ βγήκε πρόσφατα από το καθεστώς παρία, επωφελούμενος κυρίως μιας ορμής αλληλεγγύης τον Φεβρουάριο μετά τον σεισμό που ισοπέδωσε μεγάλες περιοχές της Συρίας και της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...