Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Η Μόσχα μπλοκάρει πιθανή αεροπορική επιχείρηση ΗΠΑ-Ισραήλ-Τα πρώτα 16 μαχητικά Su-35 Flanker-E φτάνουν στο Ιράν

Σύμφωνα με τουρκικές στρατιωτικές πηγές, το Ιράν αναμένει την παράδοση των πρώτων μαχητικών Su-35 Flanker-E εντός των ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά προς το παρόν, μόνο φήμες ενισχύουν τους ισχυρισμούς ότι εντός των ημερών η Τεχεράνη θα παραλάβει το Su-35.

«Ναι, θέλουμε ρωσικά Su-35, τα Su-30 δεν είναι στην ημερήσια διάταξη», δηλώνει Ιρανός Αξιωματούχος.
Η παραγγελία για 16 μαχητικά έχει σίγουρα επιβεβαιωθεί, με δυνατότητα απόκτησης άλλων οκτώ.

Τα ιρανικά Su-35 που κατασκευάστηκαν για την αιγυπτιακή παραγγελία θα παραδοθούν στο Ιράν, μετά από ειδική συμφωνία Μόσχας-Τεχεράνης.

Η συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι η Sukhoi θα είχε  επιπλέον μαχητικά που δεν είχαν ακόμη εμπλακεί στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Στις αρχές Μαρτίου, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr επιβεβαίωσε ότι η ιρανική Πολεμική Αεροπορία είχε αγοράσει τα 16 μαχητικά ρωσικής κατασκευής.

Η Ουάσιγκτον μέχρι στιγμής, αρνείται να επιβεβαιώσει ότι αυτό θα συμβεί, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν τέτοιες πληροφορίες, αν και σιωπούν.

Στις 29 Μαρτίου, απεστάλη αίτημα στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Άντονι Μπλίνκεν για την επιβολή κυρώσεων στην Τεχεράνη στο πλαίσιο του νόμου CAATSA.

Το αίτημα για οικονομικές κυρώσεις είναι ακριβές λόγω της απόκτησης του Su-35. Επίσης το Ιράν έχει παραγγείλει και το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400, το οποίο θα φτάσει  τους επόμενους μήνες.

Εάν συμβεί αυτό, τα Su-35 και S-400 θα είναι ένας σοβαρός αποτρεπτικός παράγοντας ενάντια στην επιθυμία του Ισραήλ να χτυπήσει την καρδιά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Γνωρίζουμε ότι η κύρια απειλή για το πυρηνικό πρόγραμμα  του Ιράν, είναι το Ισραήλ.

Ωστόσο, πρέπει να δεχτεί επίθεση εντός της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι τα F-16 και F-35 θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα εάν η Τεχεράνη διαθέτει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων που θα λειτουργεί σε συνδυασμό με τα μαχητικά Su-35.

"Το Ισραήλ θα κάνει ότι είναι απαραίτητο, με ή χωρίς τη συγκατάθεση των ΗΠΑ, για να εμποδίσει το Ιράν να έχει πυρηνικό οπλοστάσιο. Θέλω να προστατευτώ από την επιθετικότητα του Ιράν και από ένα καθεστώς που ζητά ανοιχτά την καταστροφή της χώρας μου", δήλωσε πρόσφατα ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Νετανιάχου, χωρίς να αφήνει καμία αμφιβολία για το μέλλον.

Με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν απειλητικά στην Μ.Ανατολή, έρχεται στο προσκήνιο εκ νέου για μια σειρά από λόγους, η πιθανότητα ενός Ισραηλινού στρατιωτικού κτυπήματος κατά του Ιράν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...