Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ο Ακάρ προειδοποίησε τους Αμερικανούς στρατιωτικούς στη Συρία να... προσέχουν την τουρκική αεροπορία

Ευθεία σύγκρουση Τούρκων και Αμερικανών έχουμε με αφορμή την δήλωση του αμερικανικού Πενταγώνου που καθιστά υπεύθυνους τους Τούρκους σε περίπτωση χερσαίας εισβολής στην Συρία.

Μετά την συνομιλία του Αμερικανού ΥΠΑΜ Ώστιν και του Τούρκου ομολόγου του  Χ. Ακάρ το ζήτημα της τουρκικής χερσαίας εισβολής όχι μόνο δεν λύθηκε, αλλά οι Αμερικανοί φέρονται να δέχθηκαν και ...προειδοποιήσεις  από την Άγκυρα.

Ο Τούρκους υπουργός άμυνας δήλωσε πριν λίγο : “Οι Αμερικανοί μας ζήτησαν να επανεξετάσουμε μια πιθανή στρατιωτική χερσαία επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας στην βόρεια Συρία και σε απάντηση τους ζητήσαμε να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ( αεροσκάφη F-16).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται στους Αμερικανούς αξιωματούχους να μην χρησιμοποιούν τις δικές τους σημαίες και στολές με τρόπο που να τους καθιστά δύσκολο να ξεχωρίζουν από τους τρομοκράτες, καθώς και να λαμβάνουν τις απαραίτητες προειδοποιήσεις για να τερματίσουν τελικά όλους τους δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Τουρκία έχει προειδοποιήσει τους συμμάχους της να μην υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση PKK/KCK/YPG για οποιονδήποτε λόγο, ακόμη και με το πρόσχημα της καταπολέμησης του DEASH/ISIS”.

Πρόκειται για σαφή δήλωση που στοχοποιεί την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Συρία, σε συνδυασμό με τις σχέσεις ΗΠΑ και Σύριων Κούρδων του YPG.

Το πιο σοβαρό είναι ότι η Άγκυρα και το καθεστώς Ερντογάν   προειδοποιεί Αμερικανούς στρατιωτικούς να ….προσέχουν διότι μπορεί να γίνουν στόχος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Υπενθυμίζουμε ότι 60 Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν χτυπηθεί στην Συρία πριν 2 χρόνια, καθώς βρισκόντουσαν μαζί με Τζιχαντιστές κοντά στο Ιντλίμπ.

Τώρα η τουρκική πλευρά θέλει να κάνει το ίδιο με Αμερικανούς στρατιωτικούς προτρέποντας τους να μην βρίσκονται κοντά σε Κούρδους του YPG  ΣΤΗΝ Συρία.

Ι

σραηλινή ειδικός Ν. Λεβί : Κοινή αμερικανικό ισραηλινή εναέρια άσκηση πάνω από την διαδρομή του East Med στέλνει μηνύματα  

Επειδή τίποτα δεν γίνεται πλέον στην Ανατολική Μεσόγειο για  τα μάτια του κόσμου, Ισραήλ και ΗΠΑ, προετοιμάζονται για σενάρια σε μια από τις σημαντικές περιοχές του πλανήτη, στην οποία εταιρείες κολοσσοί ετοιμάζονται να εξορύξουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονθράκων.   

Σύμφωνα με την Ισραηλινή ειδική αναλύτρια “αυτή την εβδομάδα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία και οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας πάνω από την διαδρομή του EastMed και στην έρημο Negev.

Οι πιλότοι των δύο πλευρών σε συνεργασία υλοποίησαν  αεροπορικές επιχειρήσεις σε μεγάλες αποστάσεις από τις βάσεις τους.

Αμερικάνικα αεροσκάφη F-15 μαζί με ισραηλινά F-35I και F -16, υλοποίησαν προσημείωση εναέριου χτυπήματος σε προστατευμένους στόχους, ενώ έκαναν και εναέριο  ανεφοδιασμό”.

Όλα, από την Συρία και το Βόρειο Ιράκ, μέχρι την Λιβύη και το Αιγαίο κινούνται στο πλαίσιο εξόρυξης υδρογονανθράκων και αγωγών μαζί με την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Όποιος σκεφτεί γενικά να διαταράξει αυτήν την τεράστια και πολυδάπανη ενεργειακή διαδικασία θα δεχθεί  πολλαπλές κρούσεις από πολλές χώρες μαζί, και αυτό είναι απόλυτα τεκμηριωμένο.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το' δε το όνειρο ο Τζ. Γιαϊτζί: Έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ- Την θέση της θα πάρει Κύπρος & Ισραήλ- Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές εξελίξεις, που μπορεί να δρομολογηθούν μετά το βέτο της Τουρκίας στην...