Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Γιατί η Ισπανία διατηρεί τους Patriot της προστατεύοντας την Τουρκία- Ποιός είναι ο ανύπαρκτος εχθρός και τι πρέπει να ζητήσει η Ελλάδα;

"Η Ισπανία θα συνεχίσει την υποστήριξη της με Patriot προς την Τουρκία", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Το ολλανδικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot αναπτύχθηκε στα Άδανα στις 26 Ιανουαρίου 2013 για να υποστηρίξει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να προστατεύσει την Τουρκία στο πλαίσιο της απειλής επίθεσης από τη Συρία εναντίον της.

Η Ισπανία, η οποία ανέλαβε αυτό το έργο από την Ολλανδία τον Ιανουάριο του 2015, συνέχισε αυτή την αποστολή από τότε.

Η εντολή του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot που σταθμεύει στα Άδανα, το οποίο έστειλε η Ισπανία για να συνεισφέρει στην αεράμυνα της Τουρκίας, έληξε στα τέλη του έτους.

Η Ισπανία έχει παρατείνει την εντολή του συστήματος και των στρατευμένων στρατιωτών του έως τον Ιούνιο του 2023.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar συναντήθηκε με την Ισπανίδα υπουργό Άμυνας Margarita Robles και την ευχαρίστησε για τις ενέργειες και την υποστήριξή του σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται ο υπερβάλλον ζήλος της Ισπανίας να την προστατεύσει με τους Patriot της στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, παρατείνοντας την παραμονή τους μέχρι τον Ιούνιο του 2023,

Ωστόσο διερωτόμαστε εύλογα,  από ποιούς κινδυνεύει άραγε  η Τουρκία στην παρούσα φάση και οι Ισπανοί έκριναν ως επιβεβλημένη την παράταση παραμονής του αντιαεροπορικού τους συστήματος σε αυτήν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική εγκατάσταση  Patriot στην Τουρκία έγινε το 2013 λόγω του πολέμου στη Συρία, κατόπιν επίκλησης της από το ΝΑΤΟ, να την συνδράμουν στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας μεταξύ των Συμμαχικών κρατών του ΝΑΤΟ.

Η λογική του παραλόγου

Έκτοτε κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι, με την Τουρκία η οποία θεωρητικά πάντα ήταν αμυνόμενη το 2013, να περνάει σε ρόλο επιτιθεμένου, καταλαμβάνοντας την Συριακή επαρχία του Αφρίν όπου ζούσαν κατά βάση Κούρδοι της Συρίας, καθώς και μέρος της επίσης Συριακής επαρχίας του Ιντλίμπ.

Παράλληλα Τουρκία-Ρωσία-Ιράν έκτοτε έχουν έρθει σε συμφωνία μεταξύ τους για το μέλλον της Συρίας , με δύο συσκέψεις στην Αστάνα.

Δηλαδή η Τουρκία κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, ήρθε σε συνεννόηση για το μέλλον της Συρίας με δύο εχθρούς του ΝΑΤΟ, όπως είναι η Ρωσία και το Ιράν, αλλά κατά τα άλλα κινδυνεύει από την Συρία, η οποία είναι δορυφόρος της Ρωσίας και φιλοξενεί στο έδαφός της ρωσικά και Ιρανικά στρατεύματα και για τον λόγο αυτό οι Ισπανοί  έκριναν επιτακτική την παράταση της παραμονής των Patriot τους στα Άδανα.

Εάν αυτό δεν είναι η επιτομή του παραλόγου, τότε ποιά είναι;

Από την άλλη η Τουρκία ταλαιπωρεί  και εκβιάζει ποικιλοτρόπως τη Συμμαχία, με την ένταξη της Σουηδίας σε αυτήν, αφού δεν συναινεί λόγω της υποτιθέμενης στήριξης της εν λόγω χώρας προς το PKK, την στιγμή μάλιστα που η Άγκυρα δίνει στέγη και καταφύγιο σε τρομοκράτες της Χαμάς , του ISIS και μελών της εξόριστης Σομαλικής κυβέρνησης , μέλη της οποίας έχουν στενότατες διασυνδέσεις με την τρομοκρατία στη χώρα τους.

Φαίνεται ότι οι Ισπανοί έχουν ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με τους Τούρκους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους την αλληλεγγύη που θα έπρεπε να δείχνουν προς την Ελλάδα, εταίρο τους στην ΕΕ και επίσης χώρα σύμμαχός τους στο ΝΑΤΟ, την οποία απειλεί ευθέως η Τουρκία με κατάληψη των νησιών της στο Αιγαίο.

Η χώρα μας θα πρέπει να απαιτήσει από την Ισπανία να πάψει να πατρονάρει και εξοπλίζει την Τουρκία, όπως έκανε αναφορικά με την βοήθεια που πρόσφερε στην κατασκευή του TCG Anadolu, που σύντομα θα περιφέρεται στο Αιγαίο απειλώντας με κατάληψη τα νησιά μας.

Τέλος η παραμονή των Patriot στην Τουρκία, αποτελεί ένα ακόμη σημάδι της  κάκιστης τουρκικής αεράμυνας, σε αντίθεση με την Ελληνική αεράμυνα η οποία είναι πάρα πολύ ανώτερη από την τουρκική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...