Μέση Ανατολή

Μαχητής της Χεζμπολάχ φέρεται να σκοτώθηκε από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Δαμασκό

Ένας Σύριος φιλοκυβερνητικός μαχητής φέρεται να σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στις 27 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα, Δαμασκό.

Ο μαχητής αναγνωρίστηκε ως Μουχάμαντ Σαέντ Ρατέμπ Αλ-Τουφαΐλι (Muhammad Saeed Rateb al-Tufaili). Σύμφωνα με πληροφορίες συνεργαζόταν με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Αρκετές αναρτήσεις που θρηνούσαν τον μαχητή εμφανίστηκαν σε λογαριασμούς φιλοκυβερνητικών της Συρίας στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα λίγες ώρες μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Ο Αλ-Τουφαΐλι σκοτώθηκε κοντά στη σιιτική πόλη Σετ Ζαϊνάμπ στα νότια προάστια της Δαμασκού, όπου η Χεζμπολάχ και το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) είναι γνωστό ότι είναι παρόντες και ενεργοί.

Ο στόχος των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Δαμασκό ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ένα φορτίο όπλων του IRGC που κατευθυνόταν προς τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Αυτό ήταν το τρίτο κύμα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών που έπληξε τη Συρία μέσα σε μια εβδομάδα. Στις 21 Οκτωβρίου, μια σειρά αεροπορικών επιδρομών έπληξε το αεροδρόμιο Αλ-Ντιμάς και μια κοντινή τοποθεσία ραντάρ στα δυτικά προάστια της Δαμασκού. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα μόνο υλικές απώλειες. Αργότερα, στις 24 Οκτωβρίου, πολλές στρατιωτικές θέσεις κοντά στο Αλ-Ντίμας χτυπήθηκαν ξανά. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας στρατιώτης, ενώ καταστράφηκε και απροσδιόριστο στρατιωτικό υλικό.

Ισραηλινοί αμυντικοί αξιωματούχοι είπαν στην The Jerusalem Post νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις είχαν καταστρέψει περίπου το 90% της στρατιωτικής υποδομής του Ιράν στη Συρία. Οι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι το Ιράν δεν μπορεί πλέον να μεταφέρει όπλα στη Συρία, να κατασκευάζει όπλα στο έδαφος της χώρας ή να δημιουργεί βάσεις εκεί με ευκολία.

Ενώ οι επανειλημμένες επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία επιτυγχάνουν τακτική επιτυχία, δεν έχουν ακόμη καταλήξει στις στρατηγικές αλλαγές στις οποίες ελπίζει το Τελ Αβίβ. Η Δαμασκός είναι σήμερα πιο αφοσιωμένη στους συμμάχους της στον «Άξονα της Αντίστασης» από ποτέ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...