Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

5 όροι από τον Άσαντ στην Άγκυρα για ομαλοποίηση των σχέσεων Τουρκίας-Συρίας

Ενώ τα μηνύματα για την επανέναρξη των επίσημων επαφών μεταξύ Τουρκίας και Συρίας πήραν δυναμική, νέοι ισχυρισμοί ήρθαν από τουρκική εφημερίδα κοντά στην κυβέρνηση Ερντογάν. Σύμφωνα με την είδηση ​​που δημοσίευσε ο Yılmaz Bilgen, η Δαμασκός υπέβαλε τα ακόλουθα αιτήματα από την Άγκυρα:

  • Επαναφορά της Ιντλίμπ στη διοίκηση της Δαμασκού
  • Μεταφορά τελωνείου Kesep μαζί με Συνοριακή Πύλη Reyhanlı-Cilvegözü
  • Εμπορικός διάδρομος μεταξύ Cilvegözü και Δαμασκού
  • Συνθήκη πλήρους ελέγχου στον μεταφορικό διάδρομο (M4) στη γραμμή Χαλέπι-Λαττάκεια με τις πόλεις Ντέιρ εζ Ζορ-Χασάκα στην ανατολική Συρία
  • Να αρθεί η υποστήριξη της Τουρκίας στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυρώσεις κατά γραφειοκρατών, επιχειρηματιών και εταιρειών που υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ.

Η Άγκυρα, από την άλλη, ζήτησε να «εκκαθαριστούν πλήρως οι περιοχές PKK/YPG» ενάντια στις απαιτήσεις της Δαμασκού. Η Τουρκία θέλει επίσης να δει «την πλήρη εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής στα σύνορα, την υγιή ολοκλήρωση των διαδικασιών πολιτικής και στρατιωτικής ολοκλήρωσης μεταξύ της αντιπολίτευσης και της Δαμασκού και την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων και τις πρακτικές μετά την εγκατάσταση».

Σύμφωνα με την έκθεση, «η Άγκυρα απαιτεί από τη Χομς, τη Δαμασκό και το Χαλέπι να είναι πιλοτικές περιοχές για ασφαλείς και αξιοπρεπείς επιστροφές στο πρώτο στάδιο και στη συνέχεια να επεκταθεί αυτό το πλαίσιο».

https://www.youtube.com/watch?v=wK5_wo9UFeE

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Ανακούφιση στην Ρωσία για την ελληνική άρνηση παράδοσης Leopard-2 A4-”Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο αυτών των αρμάτων μάχης στην ΕΕ”

Ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε με μεγάλα γράμματα στην άρνηση της χώρας μας να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό λόγω τουρκικών...
Ελληνοτουρκικά 0

“Κλειδώνουν την Γαλάζια Πατρίδα”! Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)

"Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος" λένε οι...