Μέση Ανατολή

Σύνορα Συρίας-Τουρκίας: Tούρκοι συνοριοφύλακες στόχευσαν Σύρους βοσκούς και σκότωσαν πολλά πρόβατα

 Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες "Jandarma" έβαλαν στο στόχαστρο βοσκούς στο χωριό Haji Matari στην ύπαιθρο Al-Malikiyah, δίπλα στα τουρκικά σύνορα στην επαρχία Al-Hasakah, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλά πρόβατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες εμποδίζουν τους Σύρους πολίτες στις παραμεθόριες περιοχές να πλησιάσουν τη συνοριακή λωρίδα, για να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο ανθρώπων στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 12 Μαΐου, ακτιβιστές του SOHR κατέγραψαν τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος πυροβολήθηκε από Τούρκους συνοριοφύλακες "Jandarma" καθώς προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα από το συνοριακό χωριό Ain Dewar με την Τουρκία στην περιοχή Al-Malikiyah "Derek" στην επαρχία Al-Hasakah. Η σορός του θύματος μεταφέρθηκε στο εθνικό νοσοκομείο του Ντέρεκ.

Κατά συνέπεια, ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από τους Τούρκους συνοριοφύλακες (Jandarma) σε διάφορες περιοχές κοντά και στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας από τις αρχές του 2022 ανήλθε σε 12, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, ενώ άλλοι 20 άμαχοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ