Μέση Ανατολή

Κρίση εντός της Μοσάντ! Και 4ος διοικητής της υπηρεσίας παραιτείται σε λιγότερο από ένα χρόνο

Ένας ανώνυμος διοικητής του τμήματος ειδικών επιχειρήσεων της Μοσάντ παραιτήθηκε, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο τέταρτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που αποχώρησε από τη Μοσάντ σε επτά μήνες από τότε που ο Ντέιβιντ Μπαρνέα έγινε διευθυντής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών τον Ιούνιο του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Channel 13 News την Κυριακή, ο διοικητής παραιτήθηκε αφού ο Μπαρνέα φέρεται να του είπε ότι αυτός και άλλοι αξιωματούχοι είχαν γίνει «βάρος για την οργάνωση».

«Ο Μπαρνέα ήθελε να κάνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το τμήμα που διευθύνει [τον ανώνυμο διοικητή] λόγω δυσκολιών στη λειτουργία ισραηλινών πρακτόρων στο εξωτερικό και [ο διοικητής] δεν τις εφάρμοσε όπως του ζητήθηκε», ανέφερε η Haaretz, προσθέτοντας ότι ο αναπληρωτής του διοικητή και «πολλοί πράκτορες επίσης παραιτήθηκαν» για το περιστατικό.

Ο διοικητής φέρεται να έχει αντικατασταθεί έκτοτε.

Είναι η τέταρτη φορά που υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Μοσάντ παραιτείται σε επτά μήνες από τότε που ο Μπαρνέα αντικατέστησε τον Γιόσι Κοέν στη θέση του διευθυντή της υπηρεσίες.

Πέρυσι, ο επικεφαλής τεχνολογίας της Μοσάντ, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής παραιτήθηκαν όλοι από τις θέσεις τους λόγω υποτιθέμενης σύγκρουσης με τον Μπαρνέα.

Ο Μπαρνέα, ο οποίος εντάχθηκε στη Μοσάντ το 1996 προτού γίνει επικεφαλής του τμήματος Τζομέτ το 2013, αναπληρωτής επικεφαλής της Μοσάντ το 2019 και τελικά διευθυντής της υπηρεσίας το 2021, έχει περιγραφεί ως «μηχανή δολοφονίας που αγαπά τα gadgets» και φέρεται να προσπάθησε γυρίσει τη Μοσάντ σε έναν κώδικα απόλυτης σιωπής – απειλώντας τόσο νυν όσο και πρώην πράκτορες που μιλούν στα μέσα ενημέρωσης για επιχειρήσεις.

Αφού διορίστηκε διευθυντής της υπηρεσίες από τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τον Ιούνιο, ο Μπαρνέα ξεχώρισε το Ιράν ως κορυφαία προτεραιότητά του, κατηγορώντας τη χώρα ότι «κάνει συνεχή πρόοδο προς ένα πρόγραμμα όπλων μαζικής καταστροφής».

«Οι προκλήσεις μας για την ασφάλεια είναι πολύ μεγάλες και στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Ιράν», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δραματικές εξελίξεις! Εκκενώνεται το Κίεβο ενώ ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να σταματήσει ρωσική προέλαση-Ρωσικά T-90M θα επιτεθούν με σύμμαχο τον πάγο

Έτοιμο το τουρανικό τάγμα στην Ουκρανία ενω ετοιμάζεται για θρησκευτικό πόλεμο με Ορθόδοξους Ρώσους και “αποστάτες”...