Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Απελπισμένος ο Ερντογάν - Η Τουρκία ''θυσιάζει'' την Μουσουλμανική Αδελφότητα για τα βρει με τις αραβικές χώρες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Ερντογάν θα επιστρέψει είκοσι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που κατοικούν στην Τουρκία στο Κάιρο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων εξομάλυνσης μεταξύ των δύο χωρών.

'Οπως είχαμε αναφέρει και σε άρθρο μας στο Πενταπόσταγμα, η Τουρκία τρέχει τώρα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με τις Αραβικές χώρες και την μουσουλμανική αδελφότητα, την οποία κυριολεκτικά ''ξεπουλάει'' στο βωμό των συμφερόντων της.

Ανώνυμες αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας, που ενημέρωσαν την εφημερίδα The National από τα ΗΑΕ, ανέφεραν ότι το καθεστώς Ερντογάν είχε συμφωνήσει καταρχήν να εκδώσει περίπου είκοσι άτομα για τα οποία η κυβέρνηση Σίσι ισχυρίζεται ότι έπαιξαν ρόλο σε ορισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αίγυπτο. Αιγυπτιακές πηγές ενημέρωσαν επίσης ότι η Τουρκία απαγόρευσε στα άτομα των οποίων ζητείται η έκδοση να ταξιδέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Αίγυπτος ήταν "πρόθυμη να εξετάσει" τον περιορισμό ορισμένων δραστηριοτήτων του κινήματος Γκιουλέν στο Κάιρο, σε απάντηση. Συνεπώς, θα τεθούν περιορισμοί στις δραστηριότητες ενός τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού, ραδιοτηλεοπτικού σταθμού με έδρα το Κάιρο και ενός ειδικού κέντρου εκμάθησης αραβικών για Τούρκους φοιτητές, που φέρεται να συνδέονται με την οργάνωση του Γκιουλέν.

Αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερες διαπραγματεύσεις για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας. Η Αίγυπτος και η Τουρκία συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Κάιρο τον Μάιο, με έναν δεύτερο γύρο συνομιλιών για την εξομάλυνση των σχέσεων που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Μετά τις συνομιλίες στην Άγκυρα, και οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι θα συναντηθούν ξανά, αλλά δεν έδωσαν συγκεκριμένη ημερομηνία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ