Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

"Βρώμικο" παρασκήνιο Χαμάς-Ερντογάν: Κορυφαίο στέλεχος “προσκυνά” τον σουλτάνο

Τεράστιο και κυρίως ύποπτο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από την αυθόρμητη εξέγερση των Παλαιστινίων, στην Λωρίδα της Γάζας, με τουρκική και ιρανική βοήθεια.

Αρχικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε σήμερα ότι υπέβαλε αγωγή εναντίον του Μ.Ακένσερ, απαιτώντας αποζημίωση 250 χιλιάδων λιρών, επειδή τον σύγκρινε με τον Μ. Νετανιάχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ακσενέρ είχε δηλώσει ότι, "ο Νετανιάχου είναι η ισραηλινή εκδοχή του Ερντογάν", ενώ άφησε να υπονοηθεί έμμεσα ότι και ο Τούρκος πρόεδρος ευθύνεται για αυτά που λαμβάνουν χώρα στην Γάζα με την πολιτική του.

Ο Ερντογάν απάντησε λέγοντας ότι “αυτή τη στιγμή, ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης κάνει προκλητικές δηλώσεις για να πει ότι είμαι το ίδιο με τον Νετανιάχου. Όταν αναφέρομαι στην   Παλαιστίνη, οι πνεύμονές μου πάλλονται.

Είναι πολύ μικρή (η Ακσενέρ) για να γνωρίζει την Παλαιστίνη στον χάρτη.

Υπάρχουν πολιτικοί που σηκώθηκαν χωρίς ντροπή και έγιναν αρκετά ηθικοί για να με βάλουν στο ίδιο επίπεδο με τον Νετανιάχου.

Δεν κινούμε νομικά επειδή είναι γυναίκα, αλλά επειδή δεν έχω συναντηθεί με τον Νετανιάχου μέχρι σήμερα, ο οποίος δολοφονεί παιδιά”, τόνισε ο ίδιος.

Πριν λίγο όμως, κατά την διάρκεια επίσκεψης της προέδρου του Καλού κόμματος (İYİ) Meral Akşener στην περιοχή  Rize, έγινε μια έντονη διαμάχη μεταξύ της αντιπροσωπείας της και ομάδας υποστηρικτών του Ερντογάν.

Η Akşener έφυγε κακήν κακώς από το σημείο διακόπτοντας το πρόγραμμά της.

 

Συγκεκριμένα ενώ επισκέπτονταν εμπόρους την περιοχή, και ξεκίνησε μια συζήτηση μεταξύ ορισμένων πολιτών και της αντιπροσωπείας του Κόμματος IYI, η "συζήτηση" μετατράπηκε σε σοβαρό επεισόδιο. Αστυνομικοί παρενέβησαν άμεσα και χώρισαν τους εμπλεκόμενους ενώ η Akşener εγκατέλειψε το πρόγραμμά της και αποχώρησε "τρέχοντας".

 

Η Χαμάς προσκυνά τον Ερντογάν αποκαλύπτοντας το τεράστιο "βρώμικο" παρασκήνιο

Ο Cemal et-Tavil, ένα από τα κορυφαία στελέχη της Χαμάς, στη Δυτική Όχθη, έκανε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση στην Παλαιστίνη σε μια συνέντευξη που έδωσε στον ανταποκριτή μεγάλου τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς, αφού ανέφερε τον μεγάλο σεβασμό του στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη στάση του απέναντι στην επίθεση του Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους στην Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ότι  «αυτές είναι σκληροπυρηνικές ημέρες που ο κόσμος δεν έχει βιώσει ποτέ.

Χθες, πραγματοποιήθηκε γενική επίθεση την κατεχόμενη Δυτική  Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τις πόλεις που κατοικούν  Άραβες στο Ισραήλ λόγω των ισραηλινών επιθέσεων.

Το ισλαμικό κίνημα αντίστασης υποστηρίζει επίσης σθεναρά τις επιθέσεις αυτές, αφού το ισραηλινό κράτος ώθησε τον παλαιστινιακό λαό στην απόγνωση.Ο παλαιστινιακός λαός χρειάζεται μια νέα ηγεσία που θα τον ενώσει όπου κι αν βρίσκονται Παλαιστίνιοι, όπως ακριβώς τους ενώνει η Ιερουσαλήμ και η αντίσταση.

Αυτή η ένωση θα επιβάλει στους υπάρχοντες παλαιστινιακούς θεσμούς είτε να ενταχθούν στον επαναστατημένο λαό είτε να καθίσουν στην γωνιά τους”.

Εδώ γίνεται έμμεση αναφορά στις εκλογές στα Παλαιστινιακά εδάφη που ακυρώθηκαν προσωρινά, τις οποίες όμως ο Ερντογάν μέσω της Χαμάς θέλει να ελέγξει πλήρως ελέγχοντας ταυτόχρονα τις περιοχές αυτές.

Η εξέγερση των Παλαιστινίων ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για την Άγκυρα, να δείξει την προσοχή και την φροντίδα της σε όλους τους Παλαιστινίους, στην προσπάθεια να ελεγχθεί πλήρως η επόμενη ημέρα στα εδάφη αυτά.

Η Τουρκία θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να κινηθεί με όλους τους τρόπους, διπλωματικά, πολιτικά, στρατιωτικά, για να φανεί ως προασπιστής των Παλαιστινίων, και για να προωθήσει την Χαμάς στην εξουσία των Παλαιστινιακών εδαφών, με απώτερο στόχο όχι μόνο μια κοινή ΑΟΖ μαζί της σε ένα μελλοντικό Παλαιστινιακό κράτος, αλλά να αποκτήσει τον έλεγχο την περιοχής, καθώς κινείται παράλληλα με παρόμοιο τρόπο σε Λίβανο και Συρία.           
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ