Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ισραηλινοί ''βούλιαξαν'' την Χαμάς: Εξαϋλώθηκαν μη επανδρωμένα υποβρύχια της οργάνωσης

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησαν τα Ισραηλινά ΜΜΕ, δικαιώνοντας ταυτόχρονα και το Πενταπόσταγμα, καθώς πριν λίγους μήνες είχαμε δεχθεί ''πυρά'' για άρθρο μας. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.  
 
Τα Ισραηλινά ΜΜΕ, ανέφεραν πως ''η Χαμάς κατάφερε να παράγει μη επανδρωμένα υποβρύχια. Αυτά λειτουργούν εξ αποστάσεως, καθοδηγούμενα από GPS, και φέρουν οπλισμό 50 κιλά εκρηκτικών, σχεδιασμένα για επιθέσεις αυτοκτονίας σε πολεμικά πλοία. Τα περισσότερα καταστράφηκαν αυτή την εβδομάδα από το Ισραηλινό Ναυτικό. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των Ισραηλινών, ανώτερα μέλη του ναυτικού της Χαμάς σκοτώθηκαν'', αναφέρουν οι Ισραηλινοί. 
 
Το ερώτημα που προκύπτει εδώ όμως είναι το εξής; Που βρήκε αυτή την τεχνολογία η Χαμάς; Δύο χώρες μπορούν να δώσουν στην παλαιστινιακή οργάνωση αυτά τα όπλα, το Ιράν και η Τουρκία. Ειδικά η Τεχεράνη έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη υποβρυχίων-''καμικάζι''. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Χαμάς σύμφωνα με ισραηλινές πηγές κατέχει υποβρύχια μη επανδρωμένα οχήματα (περιορισμένης εμβέλειας), τα οποία έχουν στόχο εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και μονάδες επιφανείας των Ισραηλινών.  

Το θέμα αυτό έγινε γνωστό από τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών εξουδετέρωσαν σε επιχείρηση τους τον εξειδικευμένο μηχανικό της Χαμάς, Mohammad al-Zawahri στην Τυνησία.

Ο ισραηλινός στρατός γνωρίζοντας αυτές τις δυνατότητες της οργάνωσης στις 8 Σεπτεμβρίου 2019, χτύπησε με αεροσκάφη και ελικόπτερα "αριθμό στρατιωτικών στόχων της Χαμάς”, συμπεριλαμβανομένων και υποβρύχιων μη επανδρωμένων οχημάτων. 

Οι υποβρύχιοι κομάντος της Χαμάς και του PIJ κατέχουν μίνι υποβρύχια, και υποβρύχια μη επανδρωμένα οχήματα μικρής εμβέλειας, (τα οποία φυσικά κατασκεύασαν είτε με ιρανική είτε με τουρκική βοήθεια αφού μιλάμε για εξειδικευμένη διαδικασία), για αποστολές δολιοφθορών.  

Τις πληροφορίες αυτές ανέφερε ο Lenny Ben-David, διευθυντής του Jerusalem Center’s of Publications, ο οποίος είναι υπεύθυνος διευθυντής πολλών εκδόσεων στην Ιερουσαλήμ. Ο ίδιος υπηρέτησε 25 χρόνια σε ανώτερες θέσεις στο AIPAC στην Ουάσιγκτον και την Ιερουσαλήμ, ενώ ήταν αναπληρωτής αρχηγός της αποστολής του Ισραήλ στην πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. 

 

Τι είχε αναφέρει το Πενταπόσταγμα πριν λίγο διάστημα

 

''Νέα απροσδόκητη εξέλιξη έχουμε, αφού σύμφωνα με ξένες πηγές, το ισραηλινό ναυτικό δέχθηκε επίθεση από μη επανδρωμένο υποβρύχιο στα παράλια της Λωρίδας της Γάζας. Την επίθεση εξουδετέρωσαν έγκαιρα τα οπλικά συστήματά του.

Καθώς το πλοίο προσέγγιζε το λιμάνι, έγινε έκρηξη και κατά την εξουδετέρωση της προκλήθηκαν σχετικά μικρές υλικές ζημιές στο ισραηλινό πολεμικό πλοίο. Το Ισραήλ με τη σειρά του, δεν έχει ακόμη αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος, σημειώνοντας μόνο ότι η απειλή εξαλείφθηκε αμέσως'', αναφέραμε τότε. 

Έτσι λοιπόν, αποδεικνύεται περίτανα, πως η Χαμάς διαθέτει μη επανδρωμένα υποβρύχια!

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ