Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ισραηλινά πολεμικά πλοία ρίχνουν κατά “ριπάς” πυραύλους NLOS κατά της Χαμάς

Πληροφορίες μαζί με βίντεο και φωτογραφίες από την Ανατολική Μεσόγειο, δείχνουν ότι η σύγκρουση στη Γάζα επεκτάθηκε ταχύτατα στον ναυτικό τομέα, με τις ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις να ακολουθούν η μία την άλλη από πολεμικά πλοία στα ανοικτά των ακτών κατά στόχων της Χαμάς στο αυτοδιοικούμενο παλαιστινιακό έδαφος.

Πληροφορίες μιλούν για χρήση των πυραύλων Naval SPIKE Non-Line-Of-Sight (NLOS), οι οποίοι κάνουν θραύση κατά των ανταρτών της Χαμάς και των θέσεων τους, προκαλώντας τρομερές απώλειες.  

Ταυτόχρονα, στη σύγκρουση αυτή επιβεβαιώνεται ότι και οι μαχητές της Χαμάς εκτοξεύουν και αυτοί πυραύλους ενάντια σε ισραηλινές πλατφόρμες φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, οι οποίες, με τη σειρά τους, υπερασπίζονται  συστήματα αεροπορικής άμυνας Iron Dome και άλλα όπλα.

Μετά από εντολή του ισραηλινού αρχηγείου, το πολεμικό ναυτικό με τα πλοία του, στοχεύει τώρα στόχους στη Γάζα χρησιμοποιώντας καθοδηγούμενους πυραύλους.

Τουλάχιστον ένα από τα διαθέσιμα στο κοινό βίντεο φαίνεται να δείχνει τη χρήση  Rafael SPIKE, ενός πυραύλου ακριβείας που είναι επίσης διαθέσιμο σε ναυτική μορφή.

Επίσης με εμβέλεια σχεδόν 20 μίλια, η ναυτική έκδοση Naval SPIKE Non-Line-Of-Sight (NLOS) χρησιμοποιείται κατά κόρον σε χερσαίους στόχους, δίνοντας στα πολεμικά πλοία μια ιδιαίτερη αποστολή.

Επίσης έχουμε χρήση μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων τύπου Harop, το οποίο έκανε θραύση στη σύντομη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Όπως το SPIKE, έτσι και το Harop έχει προσαρμοστεί για ναυτική χρήση προκαλώντας μεγάλες απώλειες.

Οι Ισραηλινές εκθέσεις δείχνουν ότι, κατά τις πρώτες έξι ημέρες της εκστρατείας στη Γάζα, το Ισραηλινό Ναυτικό πραγματοποίησε περίπου 100 επιθέσεις εναντίον των στόχων της Χαμάς, χρησιμοποιώντας ΤΠΚ όσο και Κορβέτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου του Ισραήλ που διεξήχθη στη Γάζα, ενώ έχουμε εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές που μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 200 Παλαιστινίους.

«Το πιο σημαντικό πράγμα, όπως σε όλα, είναι η άρνηση των [εχθρικών] δυνατοτήτων και η δημιουργία μιας ισχυρής άμυνας», δήλωσε ο επικεφαλής του Ισραηλινού Ναυτικού υποναύαρχος Eli Sharvit στον Τύπο.

«Επομένως, έχουμε επιτεθεί σε βάσεις, πλοία, αποθήκες όπλων, υποδομές και αρχηγεία. Έχουμε ενεργήσει έτσι ώστε τα ναυτικά όπλα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ και της Χαμάς να μην μπορούν καν να χρησιμοποιηθούν”, τόνισε ο ίδιος.

Εκτός από τις επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον στόχων στη Γάζα, το Ισραηλινό Ναυτικό υπερασπίζεται ενεργά την υπεράκτια πετρελαιοφόρο περιοχή Tamar.

Πολεμικά του πλοία βρίσκονται περίπου 50 μίλια δυτικά από το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα και περίπου 14 μίλια μακριά από την ακτή του Ashkelon, η οποία  έχει υποστεί το κύριο βάρος των μαζικών επιθέσεων πυραύλων της Χαμάς και βρίσκεται εξ ολοκλήρου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη του Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η είδηση ότι τα ισραηλινά πεδία φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου δέχθηκαν επίθεση, ή τουλάχιστον κινδυνεύουν από επικείμενη απειλή επίθεσης, ήρθε την περασμένη εβδομάδα όταν η αμερικανική εταιρεία Chevron Corporation, ανακοίνωσε ότι διέκοψε προσωρινά τις δραστηριότητές της στο κοίτασμα Tamar.

Η κίνηση αυτή αφορούσε πληροφορία ότι οι Ταξιαρχίες Al Qassam, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ανέφεραν ότι είχαν στοχεύσει σε «σιωνιστική πλατφόρμα φυσικού αερίου» από τη Γάζα.

Ο πόλεμος αυτός στο Ισραήλ αφορά εξολοκλήρου ειδικές επιχειρήσεις και αποστολές, με χρήση όλων των οπλικών συστημάτων και και στις τέσσερις διαστάσεις ( αέρα, έδαφος, θάλασσα, διάστημα) προκαλώντας παράλληλα εκατόμβη νεκρών αμάχων και από τις δύο πλευρές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ